Societat

mobilitat

Acreditats 11.000 vehicles per moure’s durant la Copa Amèrica

Es tracta dels cotxes i motos de residents i treballadors de la Barceloneta

Gairebé 11.000 vehicles de residents i treballadors de la Barceloneta ja estan acreditats per moure’s durant la Copa Amèrica, que arrenca el 22 d’agost i durarà fins a finals d’octubre.

Des de l’oficina d’acreditacions –coordinada des del districte de Ciutat Vella per l’empresa municipal BSM (Barelona Serveis Muncipals) i el mateix Port de Barcelona– s’han tramès ja 10.998 acreditacions a persones que viuen o treballen la Barceloneta o disposen d’una plaça d’aparcament al barri en àrea verda o aparcament públic o privat. L’Ajuntament ha establert un dispositiu per fer arribar les acreditacions, que serviran per tots els dies i especialment pels dies de competició que s’hagi de restringir l’accés als cotxes.

En declaracions a l’ACN, el tinent d’alcaldia de Seguretat i regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, assegura que durant la competició pot haver-hi “concentracions”, però remarca que en tot cas les restriccions d’accés no seran per als veïns, que podran “entrar i sortir” de la Barceloneta.

Les acreditacions s’han fet, diu Batlle, per garantir facilitar aquest accés als veïns i que el conjunt de l’operació no “dificulti” el conjunt de la mobilitat. Tot i que admet “la complexitat” de l’esdeveniment, el tinent assegura que és un dispositiu “concentrat en l’espai” i ho compara amb la major complexitat de tancar la ciutat per a una etapa de la Volta a Espanya, per exemple. “Hem de fer front a les contingències, però no produirem un tancament ni un col·lapse a la mobilitat”, indica.

D’altra banda, l’accés en transport públic, a peu i en bici estarà garantit, així com el servei de taxi, les motocicletes o els vehicles de mobilitat personal i vehicles de serveis o de distribució urbana de mercaderies.

De dos tipus

Les acreditacions poden ser de dos tipus, per a circulació i estacionament, bàsicament per a residents, o només per circula desencotxar per la zona, principalment per les persones que treballen a la Barceloneta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia