Societat

patrimoni

Impuls al centre d’interpretació de l’Ecomuseu del Moianès

El Consell Comarcal del Moianès ha aprovat el projecte de rehabilitació de l’antic cremador d’escombraries al municipi com a centre d’interpretació de l’Ecomuseu de la comarca, que es troba ara en fase d’exposició pública.

L’objectiu de la rehabilitació és condicionar l’edifici perquè pugui acollir un nou ús com a equipament comarcal, amb activitats de caire cultural i d’educació en el lleure. Per això disposarà d’espais per a sales d’exposició, d’atenció a visitants i oficines complementàries. Els espais previstos corresponen a sales de dimensions reduïdes, adaptades a les característiques estructurals de l’edifici, que tindrà tres plantes i un altell, amb gairebé 300 metres quadrats de superfície útil en total. L’obra té un pressupost de gairebé un milió i mig d’euros.

L’Ecomuseu del Moianès és un projecte territorial i transversal que vol revalorar el patrimoni existent al Moianès i convertir-lo en un producte turístic cultural, mediambiental, social i econòmic per generar activitat econòmica i nous llocs de treball als deu municipis de la comarca.

Al Moianès, amb unes dimensions reduïdes, s’hi poden veure totes les activitats econòmiques i els processos preindustrials que es desenvolupaven al país al llarg dels segles XVII, XVIII i XIX, d’una manera global i completa. L’Ecomuseu es considera un museu de més de 300 quilòmetres quadrats i més de 100 llocs visitables, alguns de tan emblemàtics com ara el forn de la calç de Calders, la masia de les Esplugues a Castellcir, les poues (pous de glaç) i el Roquer a Castellterçol, l’antiga fàbrica Hemalosa a Santa Maria d’Oló i la mina de l’Estany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia