Societat

Gamma extra a dojo!

La diada de la Bisbal, celebrada a la tarda, va veure com a castell destacat el dos de vuit sense folre de la Joves, també la torre (o dos) de nou amb folre i manilles dels verds i la Vella, i per primer cop dos pilars de vuit, dels verds i la Joves

La Bisbal va ser l’epicentre casteller de dijous i, per primer cop, la tradicional diada es va celebrar a la tarda per evitar les hores de màxima calor. Amb la incògnita de quantes camises podria portar a la tarda cada colla, arribava també la incògnita de quins castells es veurien en una plaça que acostuma a ser dura amb les colles.

Però aquest cop no va ser així. I és que sembla que el canvi d’horari va afavorir la jornada, que va veure cinc castells de gamma extra, a banda d’un nou de vuit i els bàsics de nou. I tot descarregat! De fet, només es va veure una caiguda: el quatre de set amb agulla dels Bous de la Bisbal. Un fet inèdit que segur que facilita que l’any vinent es torni a celebrar en horari de tarda.

La Colla Joves Xiquets de Valls va mostrar de nou a la Bisbal que té més que dominada la bèstia indomable: el dos de vuit sense folre. Va arribar en segona ronda, i aquest cop, a diferència del Firagost, va fer patir de valent! Fins a la carregada va pujar amb bones mides, però en la descarregada van haver de suar.

Van acompanyar el dos amb el tres i el quatre de nou amb folre i ho van completar amb el pilar de vuit amb folre i manilles, que no havien descarregat mai en aquesta plaça i que va posar el colofó a la millor actuació mai vista a la Bisbal!

Els Castellers de Vilafranca tenen un rumb clar i saben que el nou de nou amb folre que van carregar per primer cop a la història per Tots Sants té un valor essencial per guanyar el Concurs. I, per tant, volen passejar al màxim el nou de vuit, cosa que van fer en primera ronda a la Bisbal, on el van descarregar sense problemes sota la pluja.

En segona ronda va arribar el gamma extra i ho va fer en forma de torre de nou amb folre i manilles, la cinquena de la temporada i la cinquena descarregada. Una torre que fins a l’aleta no va fer patir, però, de nou, en la descarregada van haver de treballar-la força, tal com sembla ja habitual.

Seguidament, els vilafranquins van completar el desè tres de nou amb folre, que en realitat eren les manilles del tres de deu, i, per rematar la feina, un nou pilar de vuit amb folre i manilles que es dona la circumstància que no descarregaven a la Bisbal des del 2015. La plaça baixpenedesenca no havia vist mai dos pilars de vuit amb folre i manilles! Els verds signaven així la seva millor actuació feta mai a la Bisbal.

Per la seva banda, la Colla Vella va descarregar a la Bisbal el seu setè tres de nou amb folre, un tres que mira clarament cap a un pis més i que van completar amb solvència tot i que les mides a la part baixa no eren perfectes.

En segona ronda els rosats també van apostar pel dos de nou amb folre i manilles, el tercer de l’any –no el portaven a la Bisbal des del 2015–. I, per acabar, un nou quatre de nou amb folre que posava punt final a la ronda de castells dels vallencs, que van acabar amb un paradíssim pilar de set amb folre.

Finalment els Bous de la Bisbal van actuar per primer cop com a quarta colla a casa, ja que fins ara només actuaven en la primera ronda. Els bisbalencs van descarregar el tres i el quatre de set i van fer un intent de quatre de set amb agulla, que va provocar que la diada estigués una estona aturada. Els bisbalencs, tenint en compte que ja era tard, van renunciar a fer una altra construcció i van sortir amb tres castells.

Una diada de la Bisbal magistral, amb només una caiguda d’un castell menor i amb tres colles que tenen moltes ganes de veure’s de nou les cares. N’hi ha que ho faran aquest cap de setmana al Catllar i a l’Arboç, i totes tres, el dia 30 d’agost a Vilafranca per Sant Fèlix.

LA XIFRA

5
castells de gamma extra
es van veure en la diada de la Bisbal, a càrrec de la Joves, els verds i la Vella.

Diumenge

Barcelona

Castellers de la Vila de Gràcia:

3/8, id 7/8, 4/8, 7/8 (c)

Castellers de Vilafranca:

3/9f, 9/8, 4/9f, p/7f

Xiquets de Reus:

3/8, 4/8, 5/7



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia