Societat

SOCIETAT

Segona edició de la Festa per la Convivència, al Segrià

Més de 400 persones van participar aquest passat diumenge en la segona edició de la Festa per la Convivència al Segrià, que s’ha celebrat al municipi de Soses. La celebració, organitzada per Integra Lleida juntament amb l’Ajuntament de Soses, va comptar amb música en directe de la mà de Jerson Alexander (Nicaragua), Doha (Marroc), David Hernández “El Potrillo” (Colòmbia) i Armengou & Macià Duo (Catalunya). A banda del concert, els assistents van gaudir d’una mostra gastronòmica àrab i colombiana, d’un espai de tatuatges de Henna i d’un mercadet amb roba de festa àrab.

A l’acte hi van assistir la cònsol del Marroc a Tarragona, Lleida i Aragó, Ikram Chahine, l’exconsellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, l’alcaldessa de Soses, Sandra Marco, i el president d’Integra Lleida, Mouad Boukaibat, així com alcaldes, alcaldesses i regidors i regidores dels municipis circumdants.

La festa s’ha celebrat amb l’objectiu de promoure la convivència i construir vincles dins de la societat entre persones autòctones i nouvingudes. Així a banda de ser un esdeveniment festiu, la celebració busca fer un pas endavant cap a una convivència més inclusiva i respectuosa entre comunitats. Ha comptat amb la col·laboració del Consolat General del Regne del Marroc a Tarragona, Lleida i Aragó i la Ramaderia Anibal. La passada edició es va celebrar a Seròs i les properes es preveu fer-les a Aitona i Lleida, respectivament.

Integra Lleida, com a impulsora d’aquesta iniciativa, treballa per a la integració social de les persones migrants a Lleida i altres municipis del Segrià, posant especial èmfasi en la participació activa de la segona generació. Amb projectes com aquest, es fomenta un futur on les properes generacions segueixin construint una societat basada en el respecte, el diàleg i la solidaritat. Seguint el mateix objectiu d’unió i germanor entre persones de diferents orígens que viuen al Segrià, Integra Lleida ha organitzat la segona edició de la Caminada per a la Convivència en col·laboració amb l’Ajuntament de Lleida.

El recorregut, de 9 km, es farà el 3 de desembre pels camins de l’Horta sota el lema: “Cada pas compta, caminem per un món més just i solidari”. Els participants sortiran a les 9.30 h del Liceu Escolar i a l’acabar podran degustar menjars típics de diferents països mentre el grup Valdivia & The Boo Band amenitza l’ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia