Infraestructures i serveis

SOCIETAT

Ampliar el Centre Cívic Casa Golferichs costarà 1,7 milions

.L’Ajuntament de Barcelona ha licitat el projecte per a la futura reforma de la Casa Golferichs, al barri de la Nova Esquerra de l’Eixample. L’objectiu de l’actuació és la rehabilitació, reforma i adequació dels espais interiors de la Casa Golferichs per ampliar el Centre Cívic ja existent a l’edifici Annex. Actualment el Xalet modernista ja acull la sala d’exposicions i la sala d’actes del centre cívic i és la seu de la Fundació Carles Pi i Sunyer.

Amb l’actuació que es projecta, la Casa Golferichs allotjarà espais on dur a terme diferents activitats que complementin l’espai actual del centre cívic. La superfície de l’edificació construïda és de 787.76 m2 i s’estima que l’adequació dels espais tindrà un cost màxim de les obres de 1,7 milions d’euros. L’actualització haurà de tenir en compte el valor històric de l’edifici i ser respectuós amb les preexistències, amb l’objectiu de preservar el valor icònic de l’edifici i donant-li rellevància, entenent que es tracta d’una edificació que permet la conservació de la memòria del lloc. Així, es tindrà en compte criteris de sostenibilitat, amb especial èmfasi en l’estalvi energètic i les baixes emissions, i criteris d’accessibilitat, seguretat, funcionals i de confort. Pel que fa als usos es tracta de respectar el projecte del 2018, que defineix espais neutres, confortables, amb plantejaments versàtils i flexibles que es puguin utilitzar en tots els casos d’usos administratius o culturals.

La licitació actual, que es troba en fase de resolució, és pas previ a la contractació i redacció del projecte executiu i tota la tramitació administrativa que s’ha de fer en el proper any. Les obres no està previst que comencin fins el 2026. Pel que fa a la ubicació futura de la Fundació Pi Sunyer, un cop deixi la Casa Golferichs, l’Ajuntament està, juntament amb la fundació, valorant diferents ubicacions possibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia