Societat

societat

La cinquantena de catalans atrapats a Madeira podrien tornar aquest dilluns

El govern espera que puguin volar a Madrid o Lisboa per després traslladar-se a Barcelona

El grup de 54 turistes catalans que es troben atrapats a Madeira des de fa 3 dies pel fort vent podrien tornar aquest mateix dilluns a Catalunya segons les previsions del govern. El delegat de l’executiu a Portugal, Rui Reis, ha explicat a les agències que la cinquantena de catalans no va poder volar en el moment previst però s’espera que tots ells puguin volar aquest dilluns a Madrid i Lisboa, ja que no hi ha vols directes des de l’illa, per després desplaçar-se fins a Barcelona. Dels 54 afectats, ha explicat Reis, un grup de 10 que són de Badalona tenen previst tornar amb TAP Air Portugal amb un vol direcció a Lisboa per després sortir en dos vols separats cap a Barcelona. La resta –un grup de 41 que viatgen via agència i una família de tres membres– té previst agafar un vol d’Iberia a les 14.45 h cap a Madrid. Un cop allà, el grup de 41 tornarà amb autobús cap a Madrid mentre que en el cas de la família podrien tornar amb un altre vol cap a la capital catalana. Alguns afectats han denunciat via xarxes la situació que han hagut de viure els darrers dies, ja que a causa de la cancel·lació dels seus vols alguns han hagut de dormir de forma precària amb màrfegues al terra de l’aeroport i sense saber del cert quan podrien volar.

Turistes catalans que es trobaven a Venècia també han tingut problemes en el seu retorn de les vacances. En concret, havien de tornar diumenge a la nit amb un vol de Vueling. La companyia ha confirmat que el vol d’ahir no va enlairar-se “per problemes tècnics” i apunta que la previsió és que el grup pugui agafar un vol poc després de les tres de la tarda. La majoria de passatgers han passat la nit a l’aeroport. Segons un dels afectats, Paco Niebla, falta informació: “Ens tenen abandonats”, ha denunciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.