Societat

turisme

Catalunya rep un 10,1% més de viatgers internacionals en avió al juliol, més de 2,2 milions

Els viatgers internacionals que van arribar a Catalunya en avió al juliol van ser 2.231.732, un 0,1% si es compara amb el mateix mes de 2023, segons dades de Turespaña recollides per l’ACN. Aquesta dada constata les xifres rècord facilitades per Aena la setmana passada, en què va xifrar el nombre total de passatgers (no només internacionals) a l’aeroport del Prat en 5.381.969, un 9% més que al 2023. A l’Aeroport de Girona-Costa Brava el nombre de passatgers ha augmentat un 0,7%, fins gairebé els 287.000, una tendència que també s’ha donat als aeroports de Reus i Sabadell.

Així, segons dades de Turespaña el territori català va ser el segon destí favorit de l’Estat en aquest setè mes de l’any, on es van concentrar el 19,9% de l’entrada de persones, per darrere de les illes Balears, que van registrar 2,5 milions (+4,7%). El 70% de visitants (1.560.305) que van arribar a Catalunya ho van fer amb companyies de baix cost, cosa que suposa un increment del 9,6% en comparació amb el mateix període de l’any passat, sent l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat el que en va acollir més de l’Estat (19,6% del total, fins a 1.346.654).

En l’acumulat de l’any, Catalunya va assolir els 12.502.271 de viatgers internacionals, un 15,4% més que entre els mesos de gener i juliol de 2023. Madrid supera Catalunya en l’arribada d’estrangers amb gairebé 14 milions (+12,2%).

L’Observatori de Tràfic Aeri de Barcelona de la Cambra de Comerç va remarcar fa unes setmanes que a l’Aeroport de Barcelona s’ha recuperat completament l’oferta de 2019, d’abans de la pandèmia. De fet, en un informe de l’organisme es precisava que el 86,1% dels destins d’aquest estiu són a Europa i situava l’aeroport del Prat com el segon europeu amb més trajectes origen i destinació, per darrere de Heathrow. Caldrà esperar a veure les dades registrades a l’agost per constatar l’augment d’operacions i passatgers al Josep Tarradelles com a la resta d’aeroports catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia