Infraestructures i serveis

Transports

El Funicular de Vallvidrera reprèn el servei aquest dissabte

Aquest dissabte, dia 24, el Funicular de Vallvidrera reprèn el seu servei habitual després d’haver passat la revisió anual, han informat des de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Tal com estava previst, els treballs programats de manteniment han durat prop de tres setmanes i han consistit principalment en la revisió dels components mecànics i de control de la sala de màquines, del traçat i dels dos vehicles. A més, s’ha dut a terme una revisió dels frens de la sala de màquines i s’han substituït, per canvi cíclic, el fre de carril i les rodes del cotxe 2. També s’han implementat millores en les portes d’andana de les estacions per reduir el temps de resolució de possibles avaries. El Funicular és un mitjà de transport que utilitzen diàriament unes 4.000 persones.

El Funicular de Vallvidrera, construït per la companyia del Ferrocarril Sarrià Barcelona (FSB), es va inaugurar l’octubre de 1906 per comunicar la línia del Vallès (estació Peu del Funicular) amb el poble de Vallvidrera. El 1979 es va integrar a la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Després de diverses reformes dels cotxes antics, el 1998 FGC va fer una reforma integral de la línia: es va canviar tota la plataforma de via, les estacions i els vehicles permetent que el funicular funcionés de manera totalment automàtica, amb la via protegida amb portes d’andana a les estacions.

La línia té una longitud de 736,6 metres, amb un desnivell de 158 metres i un pendent màxim del 29%. El servei s’ofereix amb dos vehicles amb capacitat per a 50 persones en cadascun d’ells. El temps de recorregut és de menys de 3 minuts. Serveix de transport públic habitual per a les persones residents a Vallvidrera i els caps de setmana és habitual per a les persones que pugen a Collserola per fer caminades a la Carretera de les Aigües o excursions entre Vallvidrera i altres punts del massís on FGC compta també amb estacions que permeten fer el retorn en tren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

El govern activa mesures d’emergència per la saturació de les presons a Anglaterra

Barcelona
Societat

El carrer Mozart guanya el concurs de les Festes de Gràcia

Barcelona
Medi Ambient

L’associació Prioritat denuncia la desvertebració que la MAT causarà a Tarragona

Tarragona
itàlia

Desaperegut un magnat britànic en el naufragi d’un iot a Sicília

Barcelona
Transports

El Funicular de Vallvidrera reprèn el servei aquest dissabte

Barcelona
salut

La UE descarta el control de fronteres contra l’mpox

barcelona
societat

Una experta alerta del perill d’una doble xarxa lingüística a les escoles

prada
GIRONA

Les biblioteques del Gironès oferiran 82 clubs de lectura el curs que ve

GIRONA
societat

Ajudes de 10.000 euros per a joves que van estudiar amb tren o amb bus interurbà

figueres