Medi ambient

Medi Ambient

L’associació Prioritat denuncia la desvertebració que la MAT causarà a Tarragona

L’associació Prioritat ha advertit que la línia de molt alta tensió (MAT), entre els municipis de Cucalón, a l’Aragó, i Begues, al Baix Llobregat), “parteix en dos” el camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. En un comunicat, detalla que hi passarien 180 quilòmetres dels 375 que hi ha previstos a Catalunya –en total en són 975–. Prioritat recalca que el projecte tindrà “un elevat impacte ambiental” i recorda que per aquest territori ja passen dues línies MAT. D’altra banda, critica que el govern espanyol publiqués, el 28 de juliol, al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el procés d’informació pública de l’estudi d’impacte ambiental. Prioritat considera que no és casualitat que es publiqui al BOE en aquesta època de l’any, perquè “és quan la majoria de particulars i Administracions fan vacances”. Tot i així, l’entitat ha anunciat que ha presentat al·legacions a aquesta MAT.

L’associació apunta que el traçat del projecte passa per molts municipis on altres parcs eòlics han rebut informes favorables d’emplaçament de la Ponència d’Energies Renovables”. En aquest sentit, retreuen que se “salti el principi de les energies renovables” i s’opti per un model “mercantilista, depredador, especulatiu i de concentració, en comptes d’optar per una producció energètica distribuïda”.

Per una altra part, Prioritat sosté que la construcció de la nova MAT desvertebra i buida zones ja castigades “per tal de servir energia a baix cost a l’àrea metropolitana de Barcelona”. Alhora, nega que sigui una “línia d’evacuació sinó de transport”, cosa que provocaria que fos la primera línia de transport d’energia elèctrica de titularitat privada i que la llei no ho permet.

L’associació també afirma que Forestalia, el clúster que promou la línia de MAT, ha presentat un estudi ambiental “sense rigor tècnic ni coneixement del territori” i avisa que “acostuma a deixar els estudis d’impacte ambiental com la ventafocs dels seus projectes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia