Salut

Salut

Rep l’alta el nadó més petit nascut al Parc Taulí

La Melany va néixer amb 450 grams a la setmana 22 i 6 dies per complicacions durant l’embaràs de la mare

Ha estat ingressada quatre mesos i mig i intervinguda dues vegades

La Unitat de Neonatologia de l’Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell ha donat l’alta aquesta setmana a Melany, un nadó prematur nascut el 7 d’abril passat amb només 22 setmanes i 6 dies i amb un pes de 450 grams. Es tracta del nadó prematur més petit nascut al centre hospitalari vallesà. Durant els quatre mesos i mig en què ha estat ingressada al Parc Taulí, la petita va haver de ser intervinguda dues vegades a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per complicacions al cor i a la retina, però les dues operacions van sortir bé i ja és a casa amb els pares i gaudint d’un bon estat de salut. Segons les dades facilitades pel Parc Taulí, al’Estat han nascut en els últims 20 anys 58 nadons de 22 setmanes de gestació dels quals n’han sobreviscut 4, inclosa la Melany.

La mare de la petita va haver de ser ingressada a les 22 setmanes per problemes durant l’embaràs. En concret, el part es va avançar per una incompetència cervical, és a dir, quan el cèrvix de la mare va vencent abans d’hora. Segons la neonatòloga Núria Torre, “des del principi vam ser molt sincers amb la mare i el pare; era molt difícil que pogués sobreviure perquè els grans prematurs (nascuts amb menys de 32 setmanes de gestació) tenen moltes complicacions al néixer. Però la mare estava convençuda que aniria bé i així ha estat”. Els pares de la petita viuen a Manresa i durant aquests mesos han estat en un pis compartit amb altres famílies i han rebut acompanyament i suport de diferents professionals. La mare destaca la importància del suport psicològic: “És un procés dur i llarg pel qual no estem preparats perquè et bloqueges i no pots mirar més enllà. La psicòloga perinatal em va ajudar a expressar les meves emocions durant aquests mesos i ha estat de gran ajuda”.

Per garantir una alta hospitalària adequada, l’equip de Neonatologia del Parc Taulí ha estat en contacte amb l’equip de pediatria ambulatòria de referència de Melany per garantir una millor coordinació en el seguiment mèdic. Ara, necessitarà el seguiment d’especialistes pediàtrics de Pneumologia, Gastrointerologia, Nefrologia, Hematologia, Neurologia i Neonatologia, així com dels professionals del Centre d’Atenció Primària (CAP) i del Centre d’Atenció Precoç. La Unitat de Neonatologia i l’UCI Neonatal del Parc Taulí és una unitat de referència a Catalunya. L’any 2022 van néixer al Parc Taulí 2.001 nadons, dels quals un 6% van ser prematurs. Del total de nadons prematurs, el 20% són grans prematurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Balanç dels primers 20 dies de gestió directa de l’aigua potable

VIDRERES
Salut

L’Arnau de Vilanova tindrà unes noves consultes externes de 19.000 m²

Lleida
MEDI AMBIENT

Pagesos catalans protesten a Madrid per la gestió de la presència del llop

Madrid
Revifa el projecte de la variant de Vilafant i també es reactiva l’oposició

Revifa el projecte de la variant de Vilafant i també es reactiva l’oposició

VILAFANT
Salut

Barcelona activa l’alerta per nits tòrrides per atendre les persones vulnerables

Barcelona
recerca

Relacionen la forma corporal obesa en persones altes amb més risc de càncer colorectal

girona

Activen la sirena d’emergències de l’església de Sant Esteve per recuperar-ne la història

OLOT
societat

Bonet considera que “no es pot acceptar que la gent surti de festa amb armes blanques”

Barcelona
Educació

La CNMC veu “discriminatòria” una subvenció que exigeix tenir la seu a Catalunya

barcelona