Societat

societat

La copa Amèrica escalfa motors per a la inauguració

Tot a punt per rebre la copa Amèrica a Barcelona. La 37a copa Amèrica Louis Vuitton viurà dijous el tret de sortida de la competició, amb els quatre dies de la regata preliminar. Serà la primera oportunitat per veure junts els sis equips que es disputen el trofeu: el defensor, l’Emirates Team New Zealand, i els desafiadors Ineos Britannia, Alinghi Red Bull Racing, Luna Rossa Prada Pirelli, New York Yacht Club American Magic i Orient Express Racing Team.

Les regates es disputaran entre les 14 h i les 16 h (sempre en funció de les condicions meteorològiques del dia), i es podran seguir des de les platges de la ciutat. L’organitzador, America’s Cup Event Barcelona (ACE), ha preparat també espais per millorar l’experiència de l’esdeveniment, amb pantalles gegants i oferta d’oci i restauració. A la zona de les platges, hi haurà fanzones a la plaça del Mar i als entorns del Bogatell, i també entrarà en servei el Race Village del moll de la Fusta, que obrirà els quatre dies de la regata preliminar, i posteriorment reobrirà a partir del 29 d’agost, quan ja estarà operatiu de forma permanent fins al final de la competició. El Race Village serà el gran espai de trobada, també un espai destinat a l’oci, la cultura i la gastronomia.

El dic de recer del Port Olímpic, així com la plaça Rosa dels Vents i el nou passeig del Trencaones, també es converteixen en grans miradors ciutadans per veure les sortides i arribades de les regates i el desenvolupament d’aquestes. El Port Olímpic, a més, és la base dels 12 equips de la Unicredit Youth America’s Cup i els 12 equips de la Puig Women’s America’s Cup. La competició de joves es recupera a Barcelona, mentre que la de dones se celebra per primera vegada.

Race Village

El Race Village de la 37a copa Amèrica Louis Vuitton, situat al moll de la Fusta, serà el gran espai de trobada, oci, cultura i gastronomia. Amb una superfície d’uns 25.000 metres quadrats, el Race Village de la copa Amèrica obrirà els quatre dies de la regata preliminar, i tornarà a obrir el dia 29 de forma permanent fins al final de la competició.

Quan hi hagi regates, el Race Village rebrà cada dia a l’escenari principal els regatistes, amb un espectacle dirigit a apropar els equips i els aficionats. En aquest mateix escenari també s’hi programarà activitat cultural i artística. L’Ajuntament de Barcelona oferirà a partir del dia 30 una programació cultural i actuacions musicals a l’escenari principal.

ACE ha disposat una oferta gastronòmica per a tots els paladars perquè la ciutadania i els visitants hi puguin gaudir, però amb el focus en la cuina catalana, i comptarà amb restaurants de renom, que aniran alternant-se setmanalment. El producte de proximitat tindrà especial protagonisme a la zona de brases del Race Village, amb peix fresc de la Confraria de Pescadors de Barcelona i carn i verdures del mercat de la Barceloneta.

Més de dos mil voluntaris

La copa Amèrica disposarà d’un equip de 2.300 voluntaris que oferiran suport a l’organització de l’esdeveniment, en les àrees d’aigua, terra i televisió i mitjans de comunicació.

La copa Amèrica és el tercer esdeveniment esportiu internacional més important i amb més audiència del món, després dels Jocs Olímpics i el campionat del món de futbol. Barcelona és l’única ciutat del món que haurà acollit tots tres esdeveniments, cosa que reforça la seva capitalitat esportiva mundial. En aquests moments hi ha 356 periodistes de 203 mitjans acreditats, provinents de 24 països, que tindran a la seva disposició el centre de premsa que ACE ha instal·lat al World Trade Center. S’espera que la xifra de periodistes encara vagi creixent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia