Infraestructures i serveis

Revifa el projecte de la variant de Vilafant i també es reactiva l’oposició

“El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va aturar el projecte, però aquest juliol la Diputació l’ha tornat a publicar ”, denuncia la IAEDEN a través de les xarxes socials. Així doncs, es revifa la voluntat de continuar endavant aquest projecte que sempre ha trobat l’oposició dels Amics del Manol i Palol Sabaldòria i la IAEDEN i també dels veïns afectats.

Expliquen des de l’IAEDEN que ja començat a sospesar com continuaran la seva reivindicació: “Un grup de persones —membres de les associacions que s’oposen al projecte— ens hem reunit fa poc sota el brancatge de la gran alzina per netejar la font, que portava molts mesos embussada, i per parlar sobre la necessitat de conservar el paisatge en un territori que ja està molt castigat per múltiples infraestructures”.

Segons apunta l’entitat conservacionista IAEDEN, ja s’han programat diferents reunions per revisar les noves al·legacions i presentar alternatives. “Per què cal sacrificar aquest espai natural, agrícola, amb valors estètics i històrics, si les coses es poden fer d’una altra manera?”, es pregunten els opositors.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSCJ) va ordenar bloquejar el projecte de la variant de Vilafant, al mes de setembre de l’any passat. D’aquesta manera, el tribunal va donar la raó als veïns del municipi, perquè considerava que el projecte s’havia aprovat sense tenir en compte els informes de les administracions competents en els terrenys per on hauria passat la variant.

La sentència del TSJC feia referència a l’informe desfavorable del Ministeri de Foment, on es sol·licitava que es fes un estudi de mobilitat i es replantegessin les mides de la rotonda d’accés a Avinyonet de Puigventós abans de tirar la variant endavant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia