Medi ambient

MEDI AMBIENT

Pagesos catalans protesten a Madrid per la gestió de la presència del llop

El sindicat Unió de Pagesos recorda que hi ha reiterats atacs a bestiar i demanen revisar l’estratègia i més mesures preventives

Una delegació d’Unió de Pagesos ha participat aquest dimarts en la concentració convocada per Unió d’Unions d’Agricultors i Ramaders a Madrid, davant la seu de la Comissió Europea, per reclamar a les administracions una gestió racional del llop i les altres espècies de fauna salvatge protegida davant dels continus atacs a la ramaderia extensiva. Segons informa ACN, les organitzacions demanen la derogació de l’ampliació de la protecció del llop aprovada el 2021 a Espanya i la revisió de l’estatus de protecció d’aquest animal en l’àmbit europeu. També directives europees de protecció per als ramats, una llei estatal de fauna salvatge i la revisió de l’estratègia per a la gestió del llop així com mesures preventives i indemnitzacions justes.

A més d’UP, l’acció ha reunit ramaders i membres de la resta d’unions estatals de territoris perjudicats especialment pels danys del llop, com Astúries, Castella i Lleó, Cantàbria i la Comunitat de Madrid, entre altres. Representants dels manifestants han registrat a la seu de la Comissió cartes dirigides a la presidenta d’aquesta institució, Ursula von der Leyen; a la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, i a la presidenta de la Comissió d’Agricultura, Veronika Vrecionová.

UP recorda que ha denunciat reiteradament la greu situació de la ramaderia extensiva davant dels atacs en augment del llop i l’os al Pirineu. L’última vegada el 14 d’agost a Alins, al Pallars Sobirà. També ha reclamat al nou Govern que posi en marxa amb urgència mesures realistes de prevenció i seguretat contra els atacs, amb una gestió eficient per protegir l’activitat agrària i recursos per a la coexistència entre la ramaderia i la fauna protegida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia