Societat

LLORET DE MAR

Els Comuns pregunten sobre les armes de foc dels vigilants de Can Juncadella

Els Comuns-Sumar van registrar l'última setmana de juliol, al Congrés dels Diputats, una bateria de preguntes referents als accessos al camí de Can Juncadella, a Lloret de Mar, i a la tinença d’armes de foc per part de la vigilància privada de la propietat.

El camí de Can Juncadella és d’ús públic, tal com va sentenciar el Jutjat número 3 del contenciós-Administratiu de Girona i ratificat al 2020 per part del Tribunal Suprem, però continua tancat al públic malgrat les sentències i les mobilitzacions ciutadanes encapçalades per l’Associació Ciutadana SOS Lloret i SOS Costa Brava, que des de que fa dècades en demanen l’obertura davant la inacció de la finca.

En una nota de premsa, els Comuns-Sumar denuncien que, a aquesta situació, s’hi suma que diàriament les persones que intenten fer ús del camí de ronda al seu pas per Can Juncadella es troben amb avisos per megafonia, cartells intimidatoris i senyals de prohibit el pas a vianants, que contradiuen l’ús públic que té. A més, la propietat de la finca hi té personal de seguretat privada armada que “exhibeix armes de diferent calibre” amb intenció dissuasiva per part d’aquests agents privats.

Els Comuns-Sumar han preguntat al Govern si l’ús d’armes s’ajusta a la normativa vigent recollida al Reial decret 137/1993, de 29 de gener, pel qual s’aprova el Reglament d’Armes, en desenvolupament especial de la Llei de Seguretat de Ciutadana. Júlia Boada, diputada de Comuns-Sumar per les comarques gironines, denuncia la situació i afirma que “és inadmissible que després de 15 anys de litigis i amb sentències a favor de l’ús públic, la ciutadania encara no pugui fer ús del camí i sigui intimidada pel personal de seguretat privada armada”. A més, el diputat Fèlix Alonso, membre de la Comissió d’Interior, ha preguntat si la Direcció General de Policia té constància i ha autoritzat la tinença d’armes als voltants de la finca i si les armes estan censades. “Cal acabar amb aquesta impunitat i que la població pugui accedir a un camí d’ús públic”, afegeix Boada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Recuperen dos cossos del iot enfonsat a Sicília

Barcelona
Societat

Prohibit el bany a les Cases d’Alcanar per possible presència d’un tauró

Alcanar
societat

Primer pas per a 424 nous habitatges protegits a la Marina del Prat Vermell

Barcelona

La DO Empordà preveu una verema amb menys producció però més qualitat

COLERA
societat

TMB reforça l’L4 de metro i algunes línies d’autobús per la Copa Amèrica

Barcelona
Recerca

Aconsegueixen produir sucs més saludables reaprofitant residus del vi

Tarragona
societat

Minut de silenci a Rubí per condemnar el doble crim masclista

rubí
economia

Les hipoteques pugen un 15% tot i l’alça de preus

barcelona
adminsitracions

L’Escala mantindrà l’antiga piscina del Voramar en la reforma del passeig

L’Escala