Administracions

adminsitracions

L’Escala mantindrà en la reforma del passeig l’antiga piscina del Voramar

El ple aprova la tramitació final del projecte, després de rebre el vistiplau de Costes de l’Estat

Es mantindrà com a mirador i, també, com a mur de protecció pels temporals

El projecte executiu de la reurbanització del passeig Lluís Albert de l'Escala, mantindrà l'antiga piscina de l'Hotel Voramar, després que Costes de l'Estat hi ha donat el vistiplau. L'Ajuntament va defensar de mantenir l'estructura de l'antiga piscina de l'hotel Voramar, però només l'estructura, per fer-hi un mirador, mantenir el mur com a protecció dels temporals de llevant i, finalment, fer més accessible aquella zona de la platja. L'execució té un cost de 2,1 milions d'euros i compta amb una subvenció dels fons Next Generation de 600.000 euros. El projecte s'ha aprovat amb els vots a favor del govern, Candidatura de Progrés (9). Gent de l'Escala (2) i En Comú l'Escala (1); l'abstenció d'ERC (2) i el vot en contra d'Alternativa per l'Escala (2). El ple ha comptat amb les absències del regidor de Junts i un de l'equip de govern. Els vots més crítics han estat els d'ERC i Alternativa per l'Escala. La republicana, Etna Estrems, amb la seva abstenció ha volgut posar en relleu el seu rebuiga la solució o tipus de paviments del passeig; al seu entendre el passeig serà molt gris i tindrà una imatge de duresa. Per la seva part, Eva Maria Trias, d'Alternativa per l'Escala, ha argumentat amb el seu vot desfavorable que aquesta no era una actuació prioritària, arran dels dèficits que té el municipi en altres aspectes i, també, per l'elevat importat que hauran de pagar els veïns.

Relligar la primera línia

L’alcalde, Josep Bofill, ja va destacar la importància d’aquesta intervenció urbanística perquè permetrà “acabar de relligar la primera línia del passeig marítim que ve de Riells”. Les dues primeres fases ja s’han fet. La primera, el 2015, de la platja de les barques fins a la Punta. La segona, del 2016 al 2017, a la platja del port d’en Perris. La tercera, que ara es vol executar, és la que tancarà la reforma del front marítim a la zona del nucli antic.

Un dels detalls importants del projecte de la reforma del passeig de mar és que incorpora l’antiga piscina de l’hotel Voramar, ara en desús en quedar afectada per la llei de costes –l’hotel torna a estar en funcionament. Des del mandat passat, s’han anat fent gestions amb Costes de l’Estat, però l’acord semblava impossible. Finalment, el tema s’ha pogut desencallar en positiu i aquest matí el ple ha aprovat  el projecte el tràmit final, que inclou el que ha de ser el nou mirador. Aquest espai és un concessió que fa l'Estat per un període de 18 anys.

L’any 2019, l’establiment hoteler no va poder renovar la concessió per mantenir-la –era per 60 anys– en aquest espai maritimoterrestre i Costes la va donar per recuperada. El gestor de l’espai, que és la Generalitat, ja va emetre una ordre d’enderrocament el 2021.

Component emocional

La preservació de la piscina també té un important component emocional, ja que ha format part del paisatge durant dècades. El primer edifici del Voramar prové de l’arquitectura colonial i es va convertir en hotel a finals de la dècada dels cinquanta del segle passat. L’antiga piscina, que era d’aigua salada, es va inaugurar l’any 1960. Durant gairebé mig segle, va ser un dels llocs turístics més emblemàtics de la població. El seu ús polivalent, amb la coneguda discoteca Aquàrium, va incloure desfilades de moda. Ara fa uns tres anys, una nova empresa va comprar l’hotel Voramar i, després de reobrir-lo, l’establiment disposa de 27 habitacions totalment reformades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Recuperen dos cossos del iot enfonsat a Sicília

Barcelona
Societat

Prohibit el bany a les Cases d’Alcanar per possible presència d’un tauró

Alcanar
societat

Primer pas per a 424 nous habitatges protegits a la Marina del Prat Vermell

Barcelona

La DO Empordà preveu una verema amb menys producció però més qualitat

COLERA
societat

TMB reforça l’L4 de metro i algunes línies d’autobús per la Copa Amèrica

Barcelona
Recerca

Aconsegueixen produir sucs més saludables reaprofitant residus del vi

Tarragona
societat

Minut de silenci a Rubí per condemnar el doble crim masclista

rubí
economia

Les hipoteques pugen un 15% tot i l’alça de preus

barcelona
adminsitracions

L’Escala mantindrà l’antiga piscina del Voramar en la reforma del passeig

L’Escala