Salut

Sanitat

El govern espanyol i els territoris acorden “reforçar” la vigilància de l’mpox

La Comissió de Salut manté la mateixa estratègia de vacunació, però s’oferirà a alguns viatgers que es desplacin a països afectats

El Ministeri nega que cap comunitat hagi demanat posar controls a fronteres o als aeroports

El govern espanyol i les comunitats autònomes han decidit aquest dimecres reforçar les mesures per detectar i controlar l’mpox, la malaltia abans coneguda com la verola del mico. En concret, intensificaran la vigilància de les noves soques del virus en circulació.

La ministra espanyola de Sanitat, Mónica García, ha explicat després de la reunió de la Comissió de Salut que revisaran els protocols per millorar “alguns aspectes” relacionats amb al vigilància, per poder tenir uns seguiment i una avaluació més exhaustius de cadascuna de les variants.

La Comissió ha decidit mantenir la mateixa estratègia de vacunació contra l’mpox, centrada en persones que practiquen pràctiques sexuals de risc o perill de contagi derivat de la seva feina. La novetat és que s’oferirà vacunar-se a “grups concrets” de persones que viatgin a zones afectades per la propagació del virus. La immunització es farà “en funció del tipus de viatge i característiques personals”.

El Ministeri ha informat també que es manté la intenció de donar vacunes als països afectats per brots d’mpox, com a “principal prioritat per al control de l’emergència”. El departament ha assegurat que té un “estoc de dosis suficient”, al qua se suma la “reserva estratègica” de la Unió Europea.

Garcia ha desmentit que cap comunitat autònoma ha demanat posar controls a les fronteres o als aeroports. La ministra ha demanat “evitar els enganys o les informacions interessades” que “posen en risc la salut pública”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia