Infraestructures i serveis

Girona ampliarà la zona de vianants del passeig Ramon Berenguer II per la Setmana de la Mobilitat

L’Ajuntament de Girona ampliarà temporalment la zona de vianants del passeig de Ramon Berenguer II, “Cap d’Estopes” en el barri de Sant Narcís -a més de la ja anunciada per aquest diari de la plaça de Catalunya- com a prova pilot. Aquestes accions es duran a terme en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, que tindrà lloc del 16 al 22 de setembre, i s’allargarà unes setmanes per tal d’avaluar la convivència de la mesura. L’objectiu és guanyar més espai per a les persones vianants i millorar la qualitat ambiental d’aquests sectors.

Del 16 al 30 de setembre es tallarà la circulació de vehicles d’un dels vials del passeig de Ramon Berenguer II, “Cap d’Estopes”; en concret, el més proper a l’Escola Àgora. Això permetrà comptar amb un entorn escolar més segur, saludable i jugable. Durant aquestes dues setmanes, els vehicles procedents del carrer d’Empúries no podran girar pel passeig de Ramon Berenguer II i seran desviats cap al carrer de la Mare de Déu del Mont. Tot i això, es podrà accedir al gual que hi ha en aquest vial des del carrer de Santiago Sobrequés i Vidal.

En aquest cas, l’L5 del bus urbà modificarà el seu recorregut durant aquests dies. Des de la plaça de Salt, seguirà el seu itinerari pel carrer del Riu Güell i, per tant, no circularà ni s’aturarà a les parades dels carrers de Can Pau Birol i d’Empúries i de la plaça d’Empúries. En contra, es crearan dues parades noves: a l’encreuament del carrer del Riu Güell amb el carrer de València i abans de la rotonda del carrer del Riu Güell.

Plaça Catalunya

Durant un mes i mig, del 18 de setembre al 3 de novembre, es tallarà la circulació de vehicles del vial oest de la plaça de Catalunya, que passarà a ser una zona reservada per a les persones vianants. D’aquesta forma, es podrà accedir directament per la banda oest a la part central de la plaça d’una forma més amena i segura, ja que actualment s’han de creuar els passos de vianants. El sector de la plaça de Catalunya i de l’avinguda de Sant Francesc registra més de 12.000 desplaçaments diaris a peu.

Aquesta mesura també facilitarà la mobilitat en bicicleta per la zona. Circulant pel vial tancat al trànsit es podrà accedir directament a l’estació de la Girocleta des del carrer de Joan Maragall i la plaça de Pompeu Fabra sense la necessitat de fer la volta a la plaça.

El tall obligarà a desviar els vehicles procedents del lateral nord de la plaça de Catalunya per l’avinguda de Sant Francesc.Pel que fa als estacionaments que hi ha en el vial que es tallarà, les places destinades a persones amb targeta de mobilitat reduïda es traslladaran a la plaça de Pompeu Fabra, davant la seu de la Generalitat. Tot i això, es mantindrà alguna d’aquestes places, igual que el reservat de l’Hotel Casa Cacau, a l’extrem del vial tancat. També es traslladaran els contenidors de residus al passeig del General Mendoza.

Amb aquests canvis, l’L12 modificarà el seu recorregut. No circularà per la plaça de la Independència i el carrer de Santa Clara, sinó que des de l’avinguda de Ramon Folch seguirà per la Gran Via de Jaume I, la plaça de Pompeu Fabra i la plaça de Catalunya, on recuperarà la seva ruta habitual cap al Barri Vell. Consegüentment, se suprimiran les parades del carrer de Santa Clara i de la plaça de Catalunya i pararà al número 38 de la Gran Via de Jaume I (davant la Subdelegació del Govern) i al número 1 de la plaça de Pompeu Fabra (davant la seu de la Generalitat).

“La nostra voluntat és assajar la pacificació d’espais públics actualment monopolitzats pel vehicle privat per tal d’estudiar-ne l’impacte en la mobilitat i fer-la permanent sempre que els resultats de la prova pilot siguin positius. En el cas de la plaça de Catalunya, aquesta actuació és un pas més cap a la seva reforma, un dels 64 grans projectes de ciutat del govern municipal”, ha explicat la tinenta d’alcaldia i regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana de l’Ajuntament de Girona, Cristina Andreu Displas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia