Societat

Societat

Denuncien que el refugi d’animals de Tortosa està desbordat i sense recursos

La protectora Petjades de l’Ebre apunta com a causa l’allau de gats que arriben al centre

La protectora Petjades de l’Ebre demana més ajuts a l’Ajuntament de Tortosa per gestionar el refugi d’animals i fa una crida a la ciutadania perquè deixi de portar-ne gats ferals. Se senten desbordats i sense recursos per atendre l’allau de gats que arriben cada dia al centre. El refugi acull ja més 120 animals. L’adjudicació del servei només contemplava la gestió de la gossera, però ara tenen més del doble de gats que de gossos, gats ferals malalts que requereixen costosos tractaments i moltes hores de cures, segons apunta la vicepresidenta de l’entitat, Ana Gil.

Segons la protectora, hi ha dies que arriben prop de deu gats. Apunten que estan en una situació límit utilitzant espais com el magatzem del recinte per atendre’ls. L’espai s’ha dividit en diferents àrees per no mesclar els gats que arriben malalts dels sans, els grans dels petits. Hi ha gàbies pels passadissos i a diferents sales. “La gent veu gats petits pel carrer i els agafa pensant que els fa un favor, però és que aquests gats tenen mare. I aquesta mare potser ha anat a menjar al punt d’alimentació i els gats s’han mogut. Ella ja els agafarà i els durà on sigui”, descriu Gil. Recorda que els gats “de carrer” no sobreviuen en espais tancats. Una altra petició que fan des de la protectora és la “d’esterilitzar” els gats domèstics o que alguns propietaris tenen a les finques. Gil assenyala que les gates pareixen dues vegades a l’any i cada camada multiplica per nos els cadells que té l’anterior.

Des de la protectora, a més, fan una crida a no abandonar els animals al cap de poc temps de tenir-lo a casa. “Quan tinguin un gos, sàpiguen que el tindran setze anys, que és un més de la família”, apunta la vicepresidenta. A més, demanen més voluntaris disposats a donar un cop de mà per atendre tots els animals.

Des de l’Ajuntament de Tortosa, reconeixen a l’ACN “la problemàtica que generen tants abandonaments” i també les millores que requereixen les instal·lacions. Tenen prevista una “inversió addicional” a la tardor, d’uns 10.000 euros a més dels arranjaments que ja ha fet la brigada municipal. D’altra banda, s’elabora a la ciutat un programa per gestionar les colònies controlades de gat, una vintena, de les que té cura una altra protectora, l’entitat Progat Tortosa, que els captura, els esterilitza i els alimenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.