Societat

cultura popular

Vilafranca aprofita la festa major per restaurar els murals de ‘La processó il·lustrada’

Amb motiu de la festa major de Vilafranca s’han repintat dos dels murals que formen La processó il·lustrada, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Vilafranca durant els actes simbòlics de la festa de l’any 2020, en què no es va poder fer la processó real per culpa de la pandèmia. El servei de Cultura del consistori ha encarregat la reposició de quatre murals que, per qüestions diverses, havien desaparegut el darrer any. Es tracta dels murals del ball de l’àliga, dels gegants i dels Xicots de Vilafranca. En els propers dies també es reposarà el mural anomenat del ball d’en Serrallonga.

L’artista Jordi Gibert ha fet el mural de l’àliga, Anna Mongay el dels gegants i AS7A ha fet el dels Xicots. La setmana vinent Mariona Ríos farà el mural del ball d’en Serrallonga. L’objectiu del servei de Cultura és mirar de mantenir viu el projecte La processó il·lustrada i oferir la possibilitat de fer una passejada artística tot recorrent la processó de Sant Fèlix del dia 30 d’agost.

El projecte disposa d’un espai propi a la web de la festa major que conté les imatges de totes les obres, una fitxa amb informació dels elements que s’hi representen i el recorregut marcat als murals. Per accedir a aquesta web, es pot escanejar qualsevol dels codis QR que s’han instal·lat al llarg del recorregut, on també hi ha informació dels autors i autores dels murals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.