Societat

Societat

El grup de suport a les persones sense llar de Badalona segueix en lluita

El Grup de Suport a les persones de l’alberg de Can Bofí Vell, per extensió a les persones sense llar de Badalona, segueix treballant a peu de carrer. Fa mesos que els usuaris de Can Bofí Vell, l’únic recurs municipal per a persones sense sostre, es van quedar al carrer, una altra vegada. Tot i les demandes des de les entitats i els ciutadans a títol personal, ara mateix la ciutat no té un sostre per oferir-los.

Durant força temps, una part de les 45 persones que es van quedar al carrer van estar a la plaça de la Vila, per donar-se suport mutu i per visibilitzar la seva situació. Finalment, i a instàncies del govern del consistori, van haver de deixar el lloc per traslladar-se a la plaça de la Sopera, nom amb què es coneix la plaça Sant Joan. El Grup de Suport ha estat repartint un escrit entre els veïns, porta a porta, avui, divendres. En ell, els donen informació sobre el que està passant, amb la convicció que els ajudarà saber quina és la situació d’aquestes persones i per què estan a la plaça de la Sopera. El text explica que quan es van quedar sense el sostre de Can Bofí Vell, algunes d’aquestes persones “com a mesura de protecció van intentar mantenir-se juntes per evitar les agressions que alguns van patir anteriorment mentre dormien al carrer. Van anar a plaça de la Vila, on van ser fins al dia que un regidor de govern els va amenaçar perquè marxessin i anessin on els havien indicat: la plaça de Sopera.” El comunicat continua explicant l’atenció que els usuaris de Can Bofí Vell estan rebent de manera desinteressada per moltes persones. Des del grup fan una crida: “Els veïns i veïnes de l’entorn es pregunten què poden fer per canviar la situació. Només amb la immediata reobertura del servei d’emergència social, sigui a Can Bofí Vell, o sigui fent realitat la proposta que hi havia del hostel Dreams, es podrà revertir aquesta situació que mai hauria d’haver-se produït. Recordem que la llei obliga a disposar de recursos d’emergència social a ciutats de més de 20.000 habitants. És per això, que us animem a demanar al govern municipal la immediata obertura del servei de pernoctació de Badalona per al pròxim mes de setembre, perquè aquestes persones puguin ser ateses com necessiten.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia