Societat

Detingut el propietari d'un restaurant per estafar més de 30.000€ copiant targetes de crèdit

Successos

Els Mossos d'Esquadra han detingut Zhiguen ZZ i Yangke X, de 39 i 20 anys i amb domicili a Barcelona, com a presumptes autors d'un delicte d'estafa.

La investigació policial va començar fa un any quan diversos veïns del districte de Sant Martí van denunciar diverses compres amb les seves targetes a través d'internet. En tots el casos, els denunciants havien estat clients d'un restaurant xinès, al barri de les Glòries. El mètode d'actuació consistia a copiar les dades de les targetes bancàries aprofitant el moment que els clients pagaven els seus àpats. Un cop obtingudes les dades de les targetes, eren facilitades a una segona persona que realitzava les compres a pàgines web estrangeres, per dificultar-ne el seguiment.

Durant la investigació, els Mossos van trobar tres domicilis on s'emmagatzemaven els objectes comprats de manera fraudulenta abans de treure'ls al mercat. Al seu interior els agents van intervenir gran quantitat de material com ara televisors, ordinadors, material electrònic i joies, entre d'altres. També han confiscat més de 20.000 euros en bitllets fraccionats i gran quantitat de targetes de crèdit.

En el moment de la detenció del propietari del restaurant, els Mossos van trobar a l'interior de l'establiment diversos treballadors de nacionalitat xinesa que van declarar que estaven treballant sense cap tipus d'assegurança ni sou i només rebien menjar com a contraprestació de la seva feina. Així, el propietari ha quedat detingut també per un delicte contra els treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.