Societat

Europa

Un turista mort i dos desapareguts pel col·lapse en una glacera

Una altra persona ha resultat ferida greu, però no es tem per la seva vida

Les operacions de rescat s’han reprès aquest matí

Almenys un turista ha mort i dos més estan desapareguts després del col·lapse d’una cova a la glacera de Breiðamerkurjökull, al sud-oest d’Islàndia.

L’accident ha passat diumenge al migdia quan una paret de gel ha cedit durant la visita d’un grup d’uns 25 turistes de diferents nacionalitats. Una persona ha estat declarada morta al lloc dels fets i un altra ha estat evacuada a un hospital de Reikiavik amb ferides greus, per bé que la seva situació és estable.

Els equips d’emergències busquen des d’ahir dos visitants més que han desaparegut. Les tasques de rescat s’han reprès aquest matí després d’haver-se hagut d’interrompre durant la nit per les condicions difícils. Hi participen una setantena d’efectius, que han de treballar amb eines manuals perquè no s’hi poden fer arribar màquines.

La glacera Breiðamerkurjökull està ubicada al parc nacional de Vatnajökull, una de les zones més turístiques de l’illa i que acull la glacera més gran d’Europa, amb el mateix nom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia