Infraestructures i serveis

INFRAESTRUCTURES

Més de trenta municipis de Tarragona i Barcelona, contra la MAT

Denuncien les conseqüències paisatgístiques, agrícoles, socials i patrimonials de la línia prevista entre l’Aragó i Catalunya

Fins a 32 municipis de la demarcació de Tarragona i cinc més de la de Barcelona així com els respectius consells comarcals han presentat al·legacions a la línia de Molt Alta Tensió (MAT) promoguda per l’empresa Forestalia que vol transportar energia elèctrica des de Valmuel (Aragó) fins a Begues (Barcelona). En concret les al·legacions han estat contra la línia d’evacuació del projecte Parc Fotovoltaic Jaime I. Les administracions locals consideren que se segueix sense tenir en compte “cap dels motius exposats en les al·legacions i recursos d’alçada presentats” anteriorment, i posen èmfasi “en el gran impacte ambiental al territori” i “les seves conseqüències tant paisatgístiques com agrícoles, socials, culturals i patrimonials”.

Tal com han apuntat en un comunicat, els ajuntaments i consells comarcals creuen que “el projecte i l’avaluació d’impacte ambiental de la promotora es revelen totalment insuficients, sense rigor tècnic ni prou coneixement del territori”. “Entre d’altres, es troben afectacions en àrees d’interès de fauna i flora, espais naturals protegits Xarxa Natura 2000, Cartes del Paisatge (Priorat i Penedès), sòls d’alt valor agrari, la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, la plana de secà de l’Alt Camp i el Parc del Foix”, han afirmat.

De la mateixa manera, els municipis signants han recordat que la línia de molt alta tensió “no és d’evacuació sinó de transport, fet que vulnera la normativa del sector elèctric en ser de tipus privat”, i han considerat que “és innecessària per l’objectiu amb el que es pretén construir”. Per tot plegat, els municipis han reclamat “un posicionament clar al Govern de l’Estat” i no descarten noves accions per demostrar “l’oposició del territori a aquest projecte”.

Els municipis afectats de la demarcació de Tarragona són Alcover, Alforja, Almoster, Ascó, Batea, Bràfim, Capçanes, Corbera d’Ebre, el Milà, Els Guiamets, Falset, Gandesa, Garcia, l’Aleixar, l’Arboç, la Bisbal del Penedès, La Fatarella, la Selva del Camp, Llorenç del Penedès, Marçà, Montferri, Móra d’Ebre, Nulles, Porrera, Puigpelat, Riudecols, Rodonyà, Sant Jaume dels Domenys, Vallmoll, Valls i Vilabella. Els de la demarcació de Barcelona són Begues, Castellet i la Gornal, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, Santa Margarida i els Monjos i Vallirana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Zuckerberg denuncia pressions del govern de Biden per censurar continguts sobre la covid a Facebook

barcelona
URBANISME

Instal·len els primers pilars del pont que unirà Barberà amb el sector Baricentro

Barberà del vallès
societat

La Santa Market tanca la 8a edició amb 250.000 visitants, 120.000 estrangers

santa cristina d’aro
INFRAESTRUCTURES

Més de trenta municipis de Tarragona i Barcelona, contra la MAT

Barcelona
SERVEIS

Manresa confia en un acord perquè no hi hagi vaga de neteja en plena festa major

Manresa
infraestructures i serveis

Inicien la primera fase de millora de la pintura viària en quatre punts del municipi

salt
MEDI AMBIENT

Tarragona reunirà en un congrés europeu més de 400 experts en ratpenats

Tarragona
SOCIETAT

El govern de Tortosa vol modificar el POUM per poder actuar als Josepets

Tortosa
MEDI AMBIENT

Tarragona redueix la petjada de carboni de la companyia d’aigües

Tarragona