Infraestructures i serveis

L’excedent d’energia solar municipal se cedirà a la ciutadania

L’electricitat generada per les plaques a vuit equipaments que es podrà compartir està valorada en uns 19.000 euros

L’excedent d’energia que generin les plaques fotovoltaiques instal·lades a vuit equipaments municipals del Prat se cediran a a la ciutadania, un guany valorat en uns 19.000 d’euros. Així es va aprovar al darrer ple municipal, com a part de l’estratègia per avançar cap a l’autogeneració i l’autoconsum energètic recollida en la Declaració d’Emergència Climàtica aprovada a la ciutat el 2020.

El Prat té instal·lats a 19 equipaments municipals plaques per produir electricitat a partir de l’energia solar. Però seran els edificis que tenen un consum més variable a causa els seus horaris de funcionament els que compartiran la que no utilitzin. Es tracta de sis escoles i dos centres cívics, que operen en la modalitat d’autoconsum col·lectiu. Això permet que l’energia que produeix un edifici i no arriba a consumir sigui compartida amb els edificis propers i, en cas que en sobri, sigui abocada a la xarxa elèctrica a través d’Energia del Prat. Aquesta és una comunitat ciutadana d’energia, impulsada per l’Ajuntament el 2023 i integrada pel onsistori, l’Associació d’Usuaris i entitats i empreses locals. A través de les plaques instal·lades en diferents edificis –no només municipals, ja que també n’hi han a les esglésies de Sant Pere i Sant Pau i de la Mercè i a la pèrgola del parc de la Barceloneta– la ciutat té capacitat per generar 1.225 kWh.

També l’Ajuntament de Sant Boi avança en l’aposta per l’energia solar. Ha finalitzat recentment el procés de col·locació de 1.100 panells solars fotovoltaics a les cobertes de 13 equipaments i espais municipals.L’actuació forma part del projecte estratègic Sant Boi té energia i ha comptat amb una subvenció d’un milió d’euros de la Diputació de Barcelona, que n’ha finançat el 90% del cost total. Els panells s’han instal·lat sis escoles, diversos casals de barri i la comissaria de la policia local, entre altres espais. La previsió és col·locar més plaques a sis equipaments entre aquest any i el vinent. En l’actualitat hi ha col·locats més de 1.800 panells a 19 equipaments municipals, el que permet al consistori un estalvi de 60.000 euros a l’any. La voluntat municipal és arribar als 10.000 panells el 2026. A més, a la ciutat hi ha 460 instal·lacions privades, a empreses i habitatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

El papa afirma que rebutjar els migrants és “un pecat greu”

Barcelona
SERVEIS

Desconvocada la vaga d’escombraries a Manresa que havia de començar demà

MANRESA
INFRESTRUCTURES

Licitada l’obra de millora entre l’A-2 i la B-40 a Abrera i Esparreguera

Abrera

Els empresaris de l’Alt Empordà celebren l’anunci d’una dessaladora

ROSES
MEDI AMBIENT

Presenten recurs contra un projecte solar a la Conca de Barberà

PASSANANT I BELLTALL
URBANISME

Barcelona canviarà el sentit del trànsit a dos carrers d’Horta

Barcelona
SERVEIS

Els autobusos urbans de Manresa estrenen càmeres de videovigilància

Manresa
SOCIETAT

Dos-cents menors atesos en el programa d’addicció a les pantalles de la Diputació

Barcelona
SOCIETAT

Desocupats dos edificis de Badalona on hi vivien 21 persones

Badalona