Societat

Els escolars catalans començaran a estudiar anglès als cinc anys

El nou decret que regula el segon cicle d'educació infantil (de tres a sis anys) i que ha aprovat aquest dimarts el consell executiu de la Generalitat inclou, entre les seves principals novetats, la introducció de l'ús oral d'una llengua estrangera en l'últim curs d'aquesta etapa educativa, i també les noves tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC) en l'àrea de llenguatge.

La llengua estrangera només s'introduirà si el context sociolingüístic escolar ho permet. A més, el decret estableix que el català serà la llengua vehicular en aquesta etapa educativa, com en la resta d'etapes, amb la qual cosa es manté el model d'immersió lingüística.

El nou decret estableix que en aquesta etapa educativa hi haurà tres àrees d'ensenyament, en lloc de les quatre que hi havia fins ara. Aquestes són el descobriment d'un mateix i dels altres, àrea en què es treballen conceptes com l'autoestima; el descobriment de l'entorn, i la comunicació i el llenguatge, àrea en què s'inclourà l'ús de les TIC i de la llengua estrangera.

El decret dóna més autonomia als centres en àmbits com l'organització d'horaris, l'avaluació i l'atenció a la diversitat de l'alumnat. També aposta per desenvolupar l'aprenentatge continu dels alumnes, i per reforçar la coordinació entre les diferents etapes educatives: la llar d'infants (fins els tres anys), el segon cicle d'educació infantil i el primer cicle d'educació primària (de sis a vuit anys).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.