Societat

viticultura

Comença el 8è Festival Terrer Priorat

Avui comença –i fins el 7 de desembre– el vuitè Festival Terrer Priorat que durant diversos caps de setmana combinarà els tasts de vins d’aquesta DO amb música, vi, arquitectura i paisatge. Entre els molts missatges que vol donar el Priorat en aquest festival és que “s’asseca” per la falta de pluges.

El director del festival, Blai Rosés, explica a la pàgina web d’aquesta edició que “el Priorat viu immers en un episodi de sequera extrema” (les dues darreres collites han estat “molt minses”) i que “la suma de la pluviometria anual dels darrers dos anys no arriba ni a la mínima mitjana d’un any normal”. “La manca d’aigua ha buidat aqüífers i ha generat una situació d’estrès hídric sense precedents a la vinya. Els talls de subministrament i les restriccions d’aigua de boca són freqüents en molts dels pobles de la nostra comarca. Les reserves d’aigua dels embassaments de Siurana, Margalef i els Guiamets estan en mínims històrics”, denuncia, i aposta per “una nova cultura de l’aigua”.

Blai Rosés explica que “estem assistint a la pèrdua d’un patrimoni molt valuós: l’assecament de les vinyes. Des del Festival Terrer Priorat creiem que és el moment de parlar d’un tema cabdal per a una comarca que es queda sense aigua i que posa en risc una economia genuïna fruit del treball i l’esforç de generacions” i es pregunta: “serem capaços, com a país, d’assegurar el patrimoni que suposen les vinyes històriques del Priorat i la producció d’uns vins que ens aporten prestigi i excel·lència en l’àmbit internacional?”.

El VIII Festival Terrer Priorat, es podrà gaudir d’una amplia oferta de cellers i propostes enoturístiques.

Entre les activitats més interessats que es faran aquests primers dies hi ha, demà diumenge, hi ha Audrey Doré, sommelier en cap al Celler de Can Roca que dirigirà un tast de vins d’alçada a la frontera de la Catalunya Nova, vins que conviuen en la frontera entre les DO Montsant, Costers del Segre, Conca de Barberà i DOQ Priorat,

També demà hi ha un concert de la Maria del Mar Bonet a La Febró.

Un altre dels concerts més esperats, però aquest serà el mes de desembres, serà el del cantautor Roger Mas amb la Cobla Sant Jordi que es farà a Porrera.

Hi ha desenes d’activitats que barregen la coneixença dels vins i la cultura, que es poden consultar a la pàgina web del festiva, on també es poden comprar les entrades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

Vint-i-nou tortugues s’afegeixen a les cinquanta-dues nascudes a Tarragona

Tarragona
successos

Detingut un conductor de VTC per atropellar intencionadament un motorista

Barcelona
successos

La nena castellera ferida, evoluciona favorablement

Barcelona
infraestructures

A punt la primera fase de les obres de connexió del Consorci d’Aigües de Tarragona amb Sarral

Sarral
turisme

Impuls al cicloturisme al Pallars Jussà amb una nova passarel·la a la Ruta dels Llacs

Lleida
MEDI AMBIENT

Jornada per sensibilitzar sobre la protecció dels primats al Zoo

Barcelona
viticultura

Comença el 8è Festival Terrer Priorat

Cornudella de Montsant
Blanes

Donació de sang extraordinària d’estiu amb més participació

Blanes
societat

El Nepal redueix l’operatiu de recerca de la catalana desapareguda mentre feia senderisme

barcelona