Societat

MEDI AMBIENT

Jornada per sensibilitzar sobre la protecció dels primats al Zoo

Demà donarà visibilitat a iniciatives destinades a la seva conservació i a la dels seus hàbitats

L’equipament participa en projectes a Borneo, Ghana i la República Democràtica del Congo

Coincidint amb el Dia Internacional dels Primats, el Zoo de Barcelona celebra demà una jornada per sensibilitzar la població sobre la necessitat de protegir-los. L’equipament acollirà durant tot el matí activitats dirigides a donar a conèixer les diferents espècies i a explicar els reptes que existeixen actualment en la conservació d’aquests animals i dels seus hàbitats. El programa inclou propostes educatives en les que els cuidadors i conservadors presentaran algunes de les espècies que acull el Zoo, com ximpanzés, goril·les, mangabeis grisos o els drils, i explicaran algunes de les seves particularitats.

La jornada compta amb la col·laboració i participació d’entitats com la Borneo Nature Foundation (BNF), que treballa per la protecció i la conservació de les selves i la biodiversitat de la illa del sud-est asiàtic; la West Africant Primate Conservation Action (WAPCA), dedicada a la conservació dels primats amenaçats i els seus hàbitats a Ghana i Costas d’Ivori; i SOS Primates, que té com a missió donar a conèixer els problemes que afecten als primats a la natura i participar activament en la seva conservació i protecció. Les tres entitats participaran en la jornada amb taules informatives i amb activitats divulgatives.

A més de la cura dels exemplars de primats que actualment acull, el Zoo de Barcelona participa activament en diferents projectes que tenen com a objectiu la protecció d’aquests animals en els seus llocs d’origen. A Borneo, el Zoo col·labora amb la BNF (Borneo Nature Foundation) en la conservació de les selves de l’illa d’Indonèsia i el seguiment dels orangutans i de la fauna amenaçada. Amb la WAPCA es duen a terme projectes a Ghana destinats a la conservació del mangabei de coroneta blanca, mentre que a la República Democràtica del Congo el Zoo i SOS Primates donen suport als centres de rescat i rehabilitació de primats del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia