Societat

Veïns i comerciants reclamen que s’actuï en un punt conflictiu de l’N-260

Diversos veïns i comerciants de Llançà recullen signatures per aconseguir que s’actuï en un punt conflictiu de l’N-260 on en els darrers mesos s’han produït diversos accidents, un d’ells mortal. Segons informa l’ACN, els impulsors reclamen que s’hi construeixi una rotonda o que s’hi instal·lin semàfors per evitar que hi hagi nous incidents. L’alcaldessa, Núria Escarpanter, diu que el govern municipal se suma a la iniciativa i que fa temps que demanen que s’hi faci alguna cosa. En aquest sentit, diu que la subdelegació del Govern espanyol és “sensible” a la problemàtica i que li consta que s’està estudiant. En paral·lel, el municipi està a l’espera que s’executi la rotonda, també a l’N-260, al tram regulat per semàfors i que està aprovada.

Un accident a principis de juliol entre un motorista i el conductor d’un patinet en aquest punt de la carretera va acabar amb el conductor del patinet ferit crític. La víctima va acabar morint a l’hospital. Només unes setmanes després, un nou accident va acabar amb una persona amb un peu amputat.

Per intentar posar fre a aquesta situació, una iniciativa ciutadana recull des de fa uns dies signatures. Hi participen alguns dels negocis de la zona (entre ells una benzinera i una empresa de venda de material de construcció). En els últims anys, en aquest punt també hi han obert dos tanatoris i sovint s’utilitza de drecera per esquivar les cues que es produeixen a l’altre punt problemàtic, regulat per semàfors.

Escarpanter diu que fa anys que demanen solucions com una millor il·luminació, la construcció d’una rotonda o la instal·lació de semàfors però que totes han estat sempre denegades. Arran dels últims accidents, però, diu que el subdelegat del Govern espanyol ha visitat el municipi en dues ocasions i que s’ha mostrat sensible i preocupat per la situació. “M’ha traslladat que coneix la realitat i que farà el que estigui a la seva mà per solucionar-ho”, assegura l’alcaldessa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia