Societat

religió

El rector del Santuari de Montserrat presidirà la missa de l’11 de setembre

El monjo Joan Maria Mayol oficiarà la missa a Santa Maria del Mar, l’únic acte religiós de la Diada Nacional de Catalunya

El monjo i rector del Santuari de Santa Maria de Montserrat, el P. Joan Maria Mayol, presidirà aquest any la missa de l’11 de setembre que es fa a la Basílica de Santa Maria del Mar en memòria als defensors dels catalans que van defensar la llibertat del país l’11 de setembre del 1714 i que organitza la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat. La missa, que també es dedica, “a tots els patriotes que ens han precedit i han donat la vida per Catalunya o que l’han lliurada per l’enaltiment de la pàtria i amb l’esperança d’assolir ben aviat la plenitud nacional”, és l’únic acte religiós de la Diada Nacional de Catalunya. Que enguany sigui oficiada per Mayol té especial significat ja que el monestir de Montserrat celebra el Mil·lenari. L’any passat la missa va estar presidida pel capellà Cinto Busquet.

Aquest any la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, que actualment presideix Joan Maluquer, celebra els seus 125 anys, motiu pel qual entre els càntics de la missa de l’11 de setembre hi haurà la Visita Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat , que va escriure Torres i Bages quan encara no era bisbe a petició d’un grup de joves fundadors de la Lliga que volien una pregària que exaltés la llibertat de Catalunya. Aquest cop la pregària serà musicada per l’organista Jordi Agustí Piqué que també és monjo de Montserrat però fa molts anys que viu a Roma on és degà degà del Pontifici Institut Litúrgic de Roma (PIL).

La missa de l’11 de setembre es continua fent a la Basílica de Santa Maria del mar on fa 138 anys es va iniciar la tradició. La missa, celebrada per primera vegada el 1886, Ava ser el primer acte públic de commemoració de l’11 de setembre de 1714. Des del 1899 l’organitza la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.