Societat

Societat

La pluja inunda camps de cultiu de fruita seca i olivera a Castelldans

Segons l’alcalde Conrad Llovera, s’han produït danys perquè s’han destruït sense permís marges de pedra

Entre dilluns a la matinada i dimarts han caigut més de 76 litres per metre quadrat a Castelldans. La pluja ha provocat inundacions en camps de cultius de fruita seca i olivera a Castelldans, a les Garrigues. Segons ha apuntant l’alcalde Conrad Llovera a l’ACN, l’aigua ha provocat danys perquè s’han destruït sense permís molts marges de pedra que limitaven les finques i frenaven l’aigua quan hi havia pluges importants. Recorda que aquestes delimitacions tradicionals als camps de les Garrigues serveixen per mantenir els terrenys plans, de manera que quan plou, el bancal reté l’aigua i aquesta es queda a la finca. Quan s’eliminen, però, l’aigua “va del punt més alt al més baix sense res que la detingui”, com ha passat en aquest cas. Lamenta la “indefensió” que pateix el municipi davant aquests moviments de terres de “grans multinacionals” que no compten amb permisos. Posa com a exemple els danys que ha patit una finca d’ametllers a causa dels canvis als bancals d’un terreny proper per fer un gran camp de pistatxers.

Des del municipi, faran una avaluació dels desperfectes i ho denunciaran a la Generalitat. Altres pobles de les Garrigues també hi ha alguns camins i vies que han patit inundacions per les pluges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia