Administracions

Mataró tindrà finalment una Defensora del Ciutadà

El ple de Mataró formalitzarà demà el nomenament de la nova Defensora del Ciutadà de Mataró, càrrec que ocuparà l’advocada Marta Pérez García. Així ho han acordat els grups municipals a la junta de portaveus després de valorar les 17 candidatures que es van presentar per ocupar el càrrec. La candidata escollida és llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i ha cursat els estudis de Doctorat especialitzant-se en Dret Públic.

La plaça havia quedat vacant des de fa dos anys amb la mort de l’advocat Jordi Puigderrajols que va exercir el càrrec des la seva creació, el 2001. El juny de 2022 el ple va aprovar una proposta de resolució, presentada pel grup municipal d’ERC, per actualitzar el reglament del Defensor del Ciutadà i seleccionar i nomenar un nou titular.

Aquesta institució té la missió de vetllar els drets ciutadans amb relació a l’administració municipal i dels organismes que en depenen, i estudiar les queixes i consultes que se li presentin. Mataró es va convertir en un dels primers municipis catalans a tenir aquest òrgan com a institució de bon govern i bona administració.Les sindicatures o defensories locals estan implantades a 46 ajuntaments de Catalunya, donant servei a 4,6 milions d’habitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia