Societat

Àsia

La Xina atura les adopcions internacionals dels seus nens i nenes

La portaveu del Ministeri d’Exteriors, Mao Ning, confirma que Pequín ha decidit canviar la política en aquesta matèria

Només permetrà les adopció de fills o fillastres per part de familiars col·laterals per sang

La Xina no autoritzarà noves adopcions de nens i nenes xinesos per ciutadans estrangers. La portaveu del Ministeri d’Exteriors xinès, Mao Ning, ha confirmat aquest dijous que el govern ha modificat la seva política d’adopcions internacionals.

En declaracions durant la seva roda de premsa diària, la portaveu ha anunciat que “la Xina no enviarà nens a l’exterior per a ser adoptats”. Mao ha aclarit que sí que es permetrà “l’adopció d’un fill o fillastre de familiars col·laterals per sang de la mateixa generació i fins al tercer grau de parentiu per part d’estrangers que vinguin a la Xina”.

La portaveu no ha explicat els motius d’aquest canvi de política, però ha assegurat que la decisió està “en línia amb l’esperit dels pactes internacionals rellevants”. Mao ha expressat “l’agraïment a aquells governs i famílies estrangeres, que desitgen adoptar nens xinesos, per la seva bona intenció i l’amor i la bondat que han demostrat”.

Des de fa dècades molts estrangers han viatjat a la Xina per adoptar nens, i sobretot nenes, i criar-los als seus països. Pequín va suspendre les adopcions internacionals el 2020, durant la pandèmia de la Covid-19. Posteriorment va reprendre els processos que ja haguessin estat autoritzats abans de la suspensió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia