Administracions

FIGUERES

El reglament dels pisos de lloguer assequible, per a aspirants que no tinguin deutes

El ple de Figueres també dona llum verd als últims plans de gestió d’Ecoserveis abans d’adjudicar el nou contracte d’escombraries

L’Ajuntament de Figueres ha aprovat al ple d’aquest dijous per primera vegada un reglament d’accés al parc d’habitatges de gestió municipal en règim de lloguer assequible. El document, segons resumeix l’agència ACN, fixa les bases de les diferents convocatòries i estableix uns requisits indispensables per poder accedir-hi. Entre ells, tenir nacionalitat espanyola o permís de residència en vigor i estar al corrent de pagament de “tots els tributs” així com qualsevol deute amb l’ajuntament, l’Agència Tributària i la Seguretat Social o tenir un pla de pagament. D’altra banda, el ple ha donat llum verda als darrers plans de gestió d’Ecoserveis abans d’adjudicar el nou contracte d’escombraries, que està a licitació. Els plans sumen un import total de 893.058 euros.

L’Ajuntament de Figueres ha adquirit, en els últims temps, determinats habitatges en exercici del dret de tempteig i retracte i també en gestiona una part fruit de la cessió dels propietaris en el marc de programes de subvenció per a fer-hi millores i rehabilitar-los. A més, està previst que gestioni també el lloguer de l’edifici Rhodes, que ha adquirit la fundació SociHabitat i que rehabilitarà. En total, l’Ajuntament gestiona –entre els que té en propietat i cedits– uns 120 habitatges. Per establir un criteris bàsics de cara a les convocatòries per treure’ls a lloguer a preus assequibles, l’equip de govern ha decidit tirar endavant un reglament d’accés a aquests habitatges.

Entre els requisits que s’han portat al ple d’aquest dijous, hi ha el d’estar al corrent de pagament d’impostos i deutes amb l’administració o tenir un pla de pagament per fer-ho possible. I això inclourà tant el sol·licitant com la totalitat dels membres de la unitat de convivència. A més, el reglament fixa que el nombre de persones no podran superar en cap cas el rati d’ocupació màxima per habitatge i, en cas de tenir animals, caldrà fer una declaració responsable garantint que estan degudament censats i, si es tracta d’un gos, caldrà disposar d’una assegurança de responsabilitat civil. Si, a més, es tracta d’un animal de raça perillosa, hauran de tenir la corresponent llicència.

D’altra banda, el ple aprovarà també els últims plans de gestió de l’empresa mixta Ecoserveis per a la gestió de la recollida de residus i la deixalleria. Es tracta d’uns plans per valor de més de 800.000 euros i que garantiran la cobertura del servei fins al 31 de desembre. L’equip de govern preveu adjudicar-lo en els propers mesos i que entri en funcionament a partir de l’1 de gener del 2025.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
FIGUERES

El reglament dels pisos de lloguer assequible, per a aspirants que no tinguin deutes

FIGUERES
SOCIETAT

Calella ‘blindarà’ un dies la Roca Grossa perquè s’hi faran rodatges

Calella
Àsia

La Xina atura les adopcions internacionals dels seus nens i nenes

Barcelona
religió

El monjo de Montserrat Ignasi M. Fossa presidirà una congregació amb monestirs a 24 països

barcelona

La ronda de Dalt recupera els tres carrils entre els accessos 5 i 6 després de les obres

Barcelona

Experts en ratpenats reclamen canvis en els aerogeneradors

Tarragona

L’Ajuntament rebutja la possible ampliació de l’aeroport

Castelldefels

La nova escola de Lloret de Mar tindrà 36 alumnes en dues aules d’Infantil 3

lloret de mar
Societat

Mor Josep Sastre, empresari i fundador del concessionari Eutrasa