Societat

La Cambra de Girona incrementa un 30% la formació el primer semestre

La fira TreballemGi de Girona ha esgotat els estands oferts a les empreses

La Cambra de Comerç de Girona ha arribat a xifres rècord de formació de joves aturats i majors de 45 anys durant el primer semestre d’enguany. Segons exposen en una nota de premsa, l’any 2023 es van formar amb la Cambra uns 700 joves en un total de 60 cursos; durant el primer semestre del 2024 han arribat a la xifra de 446 joves, un increment del 27,4% respecte a les xifres del mateix període de l’any passat. Respecte a la formació dels més grans de 45 anys, dels 89 alumnes formats en 8 cursos durant el 2023, s’ha passat als 62 alumnes només durant el primer semestre, que suposa un increment del 37,77% respecte al semestre de l’any anterior. El president de la Cambra de Girona, Jaume Fàbrega, assegura que “cal seguir invertint en formació com a via més directa a l’ocupació, per tal d’oferir oportunitats als col·lectius més vulnerables”, i reitera que moltes empreses “no troben els perfils laborals que necessiten i cal preparar els aturats per ocupar-los”. També, per primera vegada, aquest any s’ha organitzat un curs amb el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Oficina Jove de Figueres, l’Okup’Alt, en el marc del programa Talent Jove, que té finançament de la Unió Europea. Per altra banda, amb l’ajuntament de Blanes, enguany s’organitzarà una fira d’ocupació TreballemGi Talent 45+, el 27 de novembre, destinada per primera vegada específicament als aturats més grans de 45 anys, i també s’ha celebrat una fira d’ocupació a Figueres, el 15 de maig, o la fira TreballemGi Alumni, amb conveni amb la UdG, centrada a trobar ocupació per a exalumnes de la universitat. També s’ha signat un nou conveni entre les cambres de Girona i Palamós, per impulsar la inserció laboral, amb l’Ajuntament de la Bisbal.

Estands esgotats al TreballemGi de Girona

El pròxim 6 de novembre se celebrarà la tradicional fira TreballemGi al Palau de Congressos de Girona, amb format presencial i en línia, la fira d’ocupació més gran que se celebra a la demarcació. Aquesta convocatòria ja ha omplert tots els estands disponibles per a les empreses que ofereixen feina, i per això preveuen que serà un “èxit de convocatòria, amb moltes ofertes de feina molts demandants d’ocupació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia