Societat

Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries arriba de nou als 50.000 visitants tot i l’amenaça de mal temps

El festival medieval Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries ha tancat la 32a edició amb “molt bones sensacions” i arribant, de nou, als 50.000 visitants. Ho ha fet malgrat l’amenaça de pluja que ha frenat l’afluència de persones aquest diumenge. Amb tot, des de l’organització reconeixen que estan “molt satisfets” perquè el festival segueix sent “un referent” dels certamens medievals que es fan arreu del país. A més, l’assistència de divendres va ser superior a l’esperada i el dissabte es va omplir, si bé des de l’Ajuntament ja ho donaven per fet. Entre els tres dies s’han programat més de 200 activitats, tots ells amb una “molt bona acollida” assenyalen des del consistori alt-empordanès.

“L’art de trobar i la joglaria al comtat d’Empúries’ ha estat la temàtica d’aquesta 32a edició. De fet, això va inspirar que aquest any s’apostés per programar la primera mostra de cançó improvisada, a més del concert de Guillem de Berguedà per Francesc Ribera (Titot) i una adaptació del popular Cau de les Bruixes. Tot plegat a banda de les activitats habituals com el torneig de cavallers medieval, el mercat, la instal·lació d’’El camí de l’infern’ i els clàssics sopars medievals.

Des de l’Ajuntament celebren que, de nou, ha estat un “gran èxit” si bé l’amenaça de pluja ha fet estar pendents del cel tot aquest diumenge en què hi havia preparades desenes d’activitats. Amb tot, l’alcaldessa de Castelló d’Empúries, Anna Massot, sosté que es mouen amb les xifres habituals i destaca l’increment de persones del divendres. Pel que fa a les activitats, Massot ha destacat la importància de mantenir el “rigor històric que és la qualitat especial que diferencia el Terra de Trobadors”.

Més de 200 activitats

Aquesta 32a edició del festival ha programat més de 200 activitats durant els tres dies. Com sol ser habitual, entre les més populars hi ha el Torneig de Cavallers, el Mercat medieval, El Camí de l’Infern, les tavernes del poble amb la seva oferta gastronòmica, la 8a edició del cicle de música ’So de lonh’ o els espectacles itinerants de carrer. A banda, de la programació d’aquest any també destaca la presència de diversos espectacles protagonitzats per companyies internacionals.

En aquest sentit, una de les més destacades ha estat l’espectacle ’Edukikan’ protagonitzat per acròbates de Togo que han mostrat les seves acrobàcies amb xanques rústiques de tres metres d’alçada. També ha destacat les joglaresses Loa Trovadoresca d’Oporto, que han proposat un concert de caramusses, percussions i cordes. Els també portuguesos Malatitsch han estat un dels protagonistes amb la barreja de diverses tècniques de diferents arts per crear espectacles. Finalment, l’Associació catalano-eslava de Castelló d’Empúries ha presentat el projecte ’Gamaïun Slavic Voices’ per donar a conèixer la música i danses medievals dels diferents països eslaus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.