Educació

Inici de curs amb incertesa per si Educació traurà els mòduls de l’escola

Il·lusió i incertesa a parts igual aquest inici de curs a l’escola Vall del Terri de Cornellà del Terri. Els prop de 250 alumnes que acull el centre han arribat amb ganes de retrobar-se amb els amics i professors que els esperaven a l’entrada del centre. Un ambient que contrasta, però, amb la incertesa de les famílies, la direcció i l’Ajuntament per si els treuen els mòduls prefabricats que tenen integrats amb l’edifici d’obra i que dona servei a dues classes de segon, una aula de tutoria i uns lavabos. Segons informa l’ACN, l’antic Govern d’ERC va comunicar al centre que els retirarien els mòduls perquè no eren necessaris. Una opinió contrària al que pensa la comunitat educativa i l’Ajuntament que demana “sentit comú” a la nova conselleria.

Matí d’emocions a l’escola de la Vall del Terri de Cornellà del Terri. Quan el conserge ha obert la porta pels volts de tres quarts i cinc de nou, desenes de pares i alumnes estaven esperant per entrar. A fora molts es retrobaven amb amics, tot i que la majoria d’ells han coincidit durant l’estiu, perquè Cornellà és un poble petit. A dins, els professors els esperaven amb un cartell anunciant el curs on cada infant s’havia de col·locar. A les nou i pocs minuts ha començat a sonar la versió del grup Búhos ‘T’he trobat a faltar’ i els nens i nenes han anat cap a les seves classes. 

Els alumnes d’Infantil s'han dirigit a l’edifici de l’esquerra, mentre que els de primària han anat cap al de la dreta. Tots, excepte les dues línies de 2on de Primària que s’han dirigit als mòduls prefabricats que estan integrats amb l’edifici principal del centre. 

L’alegria de la Clara, en Lucas, la Ivet, la Sofia i la resta de la classe de 2on A, que té de tutora la Maria Àngels Carandell, contrastava amb la incertesa i “cert malestar” dels pares, per si Educació finalment decideix retirar els mòduls, tal i com va preveure l’antic Govern. 

De fet, l’alcalde de Cornellà del Terri, Salvador Coll, considera que la decisió de treure els mòduls no és “consensuada” i demana a la nova conselleria, dirigida per Esther Niubó, que s’ho repensi. “És un tema cabdal. Es tracta d’una estructura completament integrada i esperem que Educació tingui la serenitat de no retirar-lo durant el curs i entorpir l’aprenentatge dels alumnes”, assenyala. 

Coll considera que els mòduls són “part de l’ampliació de l’escola” i recorda que des del consistori han fet millores com repintar les aules o arreglar els lavabos entre d’altres actuacions. 

Pinya amb l’AFA i la direcció

La posició de l’Ajuntament és compartida també per l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de la Vall del Terri. La Gina Fortea i la Marina Pujol en són membres i deixen clar que es tracta “d’una infraestructura “molt necessària” pels alumnes. “A més d’acollir les dues línies de 2on també és l’únic refugi climàtic que té l’escola”, destaca Pujol. 

A més, des de l’AFA veuen “molt complicat” retirar els mòduls ja que estan plenament integrats i obligaria a fer obres per poder-ho retirar. “Estem contents de mantenir-los perquè ens calen per fer els desdoblaments pertinents”, diu Fortea, que recorda que la gestió seria “difícil, ja que hi ha aules sense els serveis mínims, com lavabos o d’altres.

21.000 alumnes a Girona

El curs comença a la capital gironina amb 20.700 alumnes matriculats al centre de la ciutat: 1.329 d'educació infantil (de 0 a 3 anys), 9.425 d'educació infantil i primària (de 3 a 11 anys), 5.158 d'ESO i 4.788 de batxillerat i cicles formatius. L’Ajuntament de Girona ha dut a terme diverses obres i actuacions de manteniment en algunes de les escoles de la ciutat. Per una banda, el consistori ha invertit 24.000 euros a l’escola Josep Dalmau i Carles, on s’ha substituït i millorat l’espai de treball i les aigüeres de la cuina escolar, i 55.000 euros a l’escola Montjuïc, on s’ha arranjat el paviment de la primera planta del centre, entre d'altres actuacions.

El president Illa, a Figueres

L'inici de curs a Figueres ha comptat amb la visita del president de la Generalitat, Salvador Illa, i la consellera d'Ensenyament, Esther Niubó, a l'escola Salvador Dalí. Els centres de la capital alt-empordanesa compten amb 8.058 alumnes: 3.066 de secundària, 4.824 d'educació infantil i primària i 138 infants a les llars d'infants.

Un nou centre a Lloret

A Lloret de Mar, la principal novetat és l'estrena de la nova escola Joan Domènech, al barri de Puigventós, que en el seu primer curs tindrà dues aules d'Infantil 3. A la ciutat selvatana hi ha 5.595 inscrits en les diferents etapes educatives: 3.100 d'educació infantil i primària, 1.650 d'ESO, 625 de batxillerat i cicles formatius i 220 a les llars d'infants. El consistori ha invertit 200.000 euros en diferents obres de millora.

Millores a Palafrugell

A Palafrugell, el curs ha començat amb 2.118 alumnes d’educació infantil i primària, 1.436 de secundària, 304 de batxillerat i 575 de cicles formatius o programes de formació i inserció. El consistori ha invertit 17.000 euros en obres de millora i conservació als centres d'ensenyament públic d'infantil i primària i a les escoles bressol Tomanyí i Belluguets. Les tasques, en general, s’han centrat en la substitució d’elements en mal estat, com jocs infantils i tancaments, reparació de mobiliari, manteniment de paviments i repassos de pintura, així com tasques de lampisteria i jardineria.

50.000 euros a Banyoles

A la capital del Pla de l'Estany, 3.260 infasts i joves comencen el nou curs escolar entre totes les etapes educatives. Els centres educatius d’infantil i primària compten amb 1.384 alumnes, una xifra lleugerament inferior a la del curs passat. Dijous que ve començaran el curs 1.706 alumnes d'ESO.

El consistori ha invertit al voltant de 50.000 euros en millores als centres educatius d'infantil i primària aquest estiu. Entre les actuacions més importants hi ha la renovació de la caldera de l'escola Baldiri Reixach, que ha costat uns 30.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia