Societat

Bové evita el cessament i manté la presidència de la DO Terra Alta

Pere Bové mantindrà la presidència del Consell Regulador de la DO Terra Alta i ha evitat el cessament proposat avui al migdia en el transcurs de la junta rectora de l’organisme gràcies al seu propi vot en contra i l’abstenció dels cinc membres dels cellers embotelladors. Segons informa l’ACN, la destitució només es podia fer efectiva amb la majoria absoluta, set vots o més, i els representants de cooperatives i viticultors que volien que deixés el càrrec només han aconseguit sis vots.

Bové ha anunciat que encarregarà una auditoria i implementarà un pla de transparència abans que es pugui tornar a plantejar la seva continuïtat al càrrec. La batalla interna oberta dins del Consell Regulador, destapada arran la filtració d’una auditoria, ha desembocat en la votació sobre la continuïtat de Bové. El resultat no ha satisfet els viticultors, cooperatives i cellers no embotelladors, que s’han posicionat a favor de forçar la destitució del president.

“Ha quedat una mica amb solitari i sense suports. Qualsevol president, veient que ha quedat sol, acabaria dimitint”, ha manifestat Marc Paladella, un dels membres de la junta que ha votat pel cessament de Bové. Li ha retret que no hagi presentat aquest dilluns el contingut del pla de transparència i que només hagi anunciat l’encàrrec d’una auditoria.

Els viticultors i cooperatives, que inicialment haurien manifestat el seu suport al president, li han reclamat que implementi “un pla de transparència amb cara i ulls”, que vagi més enllà de l’anàlisi dels comptes. “Després ens ha dit que dimitirà”, ha remarcat Paladella. Així les coses, la lluita interna queda novament en una situació de calma tensa, a l’espera de nous esdeveniments. “No li donem un vot de confiança, però haurem de confiar en la seva paraula”, ha afegit.

Durant la reunió d’aquest dilluns, a més, s’ha donat compte de la renúncia de dos membres del Consell Regulador, un de cada sector. Unes baixes que també es poden llegir en clau de les fortes pressions que es generen a l’interior de l’organisme i que tampoc escapen al repartiment del poder polític local a la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.