Infraestructures i serveis

Endesa reforça la xarxa per millorar el servei a 17.000 clients de cinc barris

Endesa està enllestint els treballs de reforma i millora tecnològica de part de la xarxa elèctrica de mitjana tensió dels barris del Carme, el Mercadal, la Creu de Palau i l’Eixample nord i sud, a Girona, amb l’objectiu d’incrementar la qualitat i la continuïtat del servei elèctric a més de 17.000 clients. La finalitat no és només modernitzar les infraestructures, sinó deixar-les preparades per poder absorbir més càrrega i, així, impulsar l’electrificació de la demanda, aspecte clau per accelerar el procés de descarbonització i facilitar la transició energètica. Els treballs suposen una inversió de prop de 167.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia.

Així, a l’Eixample sud, s’han enllaçat –mitjançant una línia subterrània de mitjana tensió– dos centres de transformació que hi ha a banda i banda del carrer de Bilbao, tot creant el que tècnicament s’anomena una anella elèctrica. Dit d’una altra manera, possibilita que, en cas d’incidència es pugui donar servei als clients de la zona per vies alternatives. Això repercuteix no només en una reducció del temps de reposició del subministrament, sinó en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa, no serà necessari cap interrupció del servei. A més, s’ha aprofitat l’avinentesa per a reformar un dels equips existents, al qual s’ha instal·lat una nova cabina d’última tecnologia, amb cel·les encapsulades en un gas de característiques especialment aïllants, que redueix la necessitat de manteniment, ja que s’autoregenera, a diferència de l’oli, que pateix una descomposició gradual. L’aparellatge, completament estanc, té una major capacitat d’extinció en cas que es produís algun incident i és més segur per al personal tècnic que hi hagi de treballar. Aquesta operació s’està replicant també al barri de Creu de Palau, enllaçant un equip que està ubicat al carrer de la Pica d’Estats, per la qual cosa s’estan enllestint els treballs en aquesta via, així com als carrers de la Pujada de la Creu de Palau, del Roc de Frausa, i del Pic de la Dona.

Per una altra banda, als barris del Carme, del Mercadal i de l’Eixample nord s’han substituït antics cables de 25 kV que havien acabat la seva vida útil per nou cablejat d’última generació. Les noves escomeses –amb una potència total de gairebé 43 MVA– tenen una secció més gran, la qual cosa facilita poder portar més energia, de manera que no només es dona resposta a les necessitats de la ciutadania i del teixit comercial i de serveis sinó que es podran atendre nous subministraments que hi pugui haver en un futur, reforçar l’economia local i resistir puntes de consum, sobretot a l’estiu o a l’hivern, més enllà d’assegurar un subministrament més fiable. Al barri del Carme s’ha actuat als carrers del riu Onyar, del Doctor Pascual i Prats, de Josep Morató i Grau, i de les Heroïnes de Santa Bàrbara. Al Mercadal, les intervencions de millora s’han dut a terme a la Gran Via de Jaume I, la Plaça de l’Hospital i el carrer de Gaspar i Casal. A l’Eixample nord, les obres s’han executat, per una banda, a la zona de la Devesa –concretament al Passeig de la Devesa i al carrer Cerverí de Girona– i, per l’altra, als carrers de Bonastruc de Porta, de Figuerola, dels Artillers i un petit tram de la Gran Via de Jaume I.

Amb aquest tipus d’intervencions a la ciutat, la Companyia treballa amb un triple objectiu: absorbir puntes de demanda concretes, el consum de nous clients que ho demanin i reforçar l’increment de demanda que pugui produir-se en el futur com a conseqüència de l’electrificació de l’economia, o el que és el mateix, l’augment de l’ús de l’electricitat produïda a partir d’energies renovables amb la finalitat de reduir l’ús de tecnologies que emeten CO2, la solució més eficient i rentable per aconseguir la neutralitat de carboni que vol aconseguir la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

L'Ajuntament preveu aprovar inicialment l’Ordenança de la ZBE al ple de setembre

girona

Consulta popular per escollir la reforma del parc municipal

MOLLERUSSA

Restaurat el campanar de Valls, el més alt de Catalunya

VALLS

El jardí botànic Marimurtra commemora el 150è aniversari del naixament de Carles Faust

BLANES
societat

El govern vol anar de la mà del professorat per desenvolupar el conveni amb l’OCDE

barcelona

Denuncien el consistori per omissió de rescat d’un gos que va morir atropellat pel tren

PUIGCERDÀ

Entra en funcionament la remodelada pista polivalent de Can Borrell

BLANES

Detenen un ciutadà pakistanès que viatjava amb un passaport falsificat

LA JONQUERA

Els opositors al parc eòlic marí demanen a Territori que n’avaluï l’impacte

ROSES