Societat

La piscina municipal de Figueres redueix els incidents a l’estiu gràcies a l’increment de vigilància

La piscina municipal exterior de Figueres ha tancat, aquest dilluns, una temporada d’estiu on ha incorporat més vigilància i seguretat. Pere Montserrat, regidor d’Esports, destaca que la valoració “és molt positiva, han disminuït considerablement el nombre d’incidents respecte a l’any passat gràcies, en part, a les mesures que hem aplicat”. El consistori figuerenc ha implementat aquest estiu un reglament de piscines que s’ha reforçat amb sistema de seguretat amb quatre càmeres de videovigilància i entre un i dos vigilants de seguretat durant el dia. “Els incidents han anat de més a menys a la temporada d’estiu; entre finals de juny i inicis de juliol és quan se’n van detectar més”, afegeix Montserrat.

En total, s’han registrat 15 incidents greus que han comportat l’expulsió de 25 usuaris per comportaments incívics com tinença i consum de drogues i d’alcohol, baralles entre ells i manques de respecte als vigilants i treballadors. En tres ocasions s’ha hagut de demanar el reforç de la Guàrdia Urbana. D’incidents lleus n’hi ha hagut “pràcticament cada dia” amb causes com no dur la vestimenta adequada ni portar xancles o presentar-se sense un documentat d’identitat físic.

Per altra banda, en tot l’estiu la piscina exterior ha registrat l’entrada de 2.010 usuaris que han pagat l’entrada diària, als quals cal afegir 158 usuaris que disposaven de l’abonament. De mitjana, cada dia hi accedien entre 300 i 400 usuaris i com a màxim se n’hi podien concentrar 150 en un mateix moment.

Major tranquil·litat dels banyistes

El reglament de piscines permetia exercir el dret d’admissió i obrir un expedient sancionador si s’esqueia, un fet que no s’ha hagut d’aplicar. Enguany, a més, s’ha reforçat el sistema de seguretat amb la instal·lació de quatre càmeres de videovigilància estratègicament ubicades, així com la presència permanent d’entre un i dos vigilants de seguretat durant les hores d’obertura. Aquestes mesures, que han suposat una inversió de 6.200 euros, garantien una major tranquil·litat dels banyistes i la prevenció de qualsevol incident.

L’horari d’obertura de la piscina ha estat de 10 a 20 h cada dia, incloent-hi caps de setmana i festius. A més del bany lliure, recreatiu i solàrium, s’hi han desenvolupat classes de natació, casals i activitats d’estiu per a infants i joves, supervisades per monitors qualificats i coordinades per assegurar la seguretat i l’òptim ús de les instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El govern diu que tindrà el certificat de ciberseguretat el 2025 i lamenta l’informe de la Sindicatura

MATARÓ
religió

“En 1.000 anys es cometen errors, però tot ajuda a créixer si es reconeix”

barcelona
Palamós

Prohibeixen el bany a la platja Gran per la presència d’un peix agulla imperial

Palamós

Manlleu canvia la caserna de la Guàrdia Civil per habitatge públic

MANLLEU
espai

La missió Polaris s’enlaira per aconseguir la primera caminada espacial privada

barcelona

S’endarrereixen les sancions per no dur l’etiqueta ambiental a la ZBE

Viladecans

Nova condemna per al llibreter neonazi Pedro Varela

BARCELONA
salut

Els oncòlegs es queixen de desgast professional abans del congrés

Barcelona

La piscina municipal redueix els incidents a l’estiu gràcies a l’increment de vigilància

figueres