Infraestructures i serveis

S’endarrereixen les sancions per no dur l’etiqueta ambiental a la ZBE

El consistori ha d’aprovar la nova ordenança i preveu començar a multar cap al novembre

Tot i que estava previst per a aquest mes, l’Ajuntament de Viladecans ha decidit endarrerir les sancions als conductors que no duguin l’etiqueta ambiental a la Zona de Baixes Emissions (ZBE) fins que s’aprovi l’ordenança que ho regula. El text ha de regular la ZBE i també les Zones d’Estacionament Regulat, les multes de les quals s’havien de posar en marxa així mateix aquest setembre. De moment continua el període informatiu i la previsió de l’Ajuntament és que les sancions s’activin cap al novembre.

Diversos municipis de l’àrea metropolitana estan implantant la ZBE i alguns ja estan multant els infractors després d’un període d’informació, com Gavà i el Prat. Es dona la circumstància que alguns municipis que l’havien posat en marxa abans, com l’Hospitalet. Cornellà, Esplugues i Sant Adrià de Besòs, han vist la regulació anul·lada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Aquest va tombar les ordenances municipals aprovades fa quatre anys en considerar que les restriccions als vehicles més antics no estaven prou argumentades. Esplugues té un recurs contra la sentència. mentre que l’Hospitalet i Cornellà estan refent les ordenances i Sant Adrià ja té un nou text aprovat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia