Medi ambient

MEDI AMBIENT

Manlleu fa una prova de pasturatge amb ovelles al parc de l’Arborètum

L’Ajuntament de Manlleu té previst posar en marxa avui una prova pilot de pasturatge amb ovelles al parc de l’Arborètum. De 4 a 7 de la tarda, el ramat de Niubó, d’unes 500 ovelles, es desplaçarà fins a a la zona verda. Des del servei de manteniment de Parc i Jardins es va fer la proposta als pastors de Niubó fa unes setmanes i es va acordar que farien la prova quan l’herba del parc estigués alta. Amb les pluges de les últimes setmanes l’herba ha crescut i per tant s’ha decidit tirar endavant amb aquesta col·laboració que ha de permetre fer un manteniment sostenible d’aquest espai.

Aquesta actuació serà un reforç a les tasques de manteniment de l’Arborètum. La conservació, manteniment i millora de parcs i jardins, de l’arbrat i de les jardineres de la via pública són tasques que exigeixen moltes hores de dedicació. La prova pilot de pasturatge que es realitzarà amb Niubó permetrà valorar si aquesta experiència seria una col·laboració viable per fer-la de forma més estable.

El parc de l’Arborètum i el Torrent de Tarrés consta d’una superfície aproximada de 55.000m2 (5,5 hectàrees). La brigada municipal hi realitza els treballs de manteniment de l’arbrat i hi desbrossa l’herba. Entre abril i octubre, depenent de la pluja, la freqüència amb la que s’ha de tallar l’herba és cada 15 dies o 3 setmanes, per tant si la prova pilot funciona, el pasturatge seria una alternativa a estudiar.

Per aquest motiu, per poder realitzar la prova amb garanties de seguretat pel bestiar, l’Ajuntament demana que avui , de 4 a 7 de la tarda no hi hagi gossos deslligats a la zona de l’Arborètum, ni al tancat per a gossos ni a l’exterior, per evitar així conflictes amb el bestiar del ramat i amb els gossos pastors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Ordre judicial per traslladar els animals de la gossera de Figueres a Albons

FIGUERES
medi ambient

El Pla de l’Estany té 6.000 hectàrees per instal·lar-hi parcs eòlics i solars

banyoles
seguretat

Nova passa endavant per instal·lar 46 càmeres de videovigilància

El Vendrell
MOBILITAT

S’estrenen quatre noves estacions de Girocleta

GIRONA
girona

Prop de 300 participants a les activitats d’estiu de l’Arxiu de Girona

GIRONA
TURISME

L’Aeroport de Girona-Costa Brava frega els 350.000 passatgers a l’agost

GIRONA
gastronomia

Figueres posarà en valor la cuina empordanesa

FIGUERES
societat

Volen vehicles dotats perquè els Agents Rurals gestionin la sobrepoblació de conills i senglars

Lleida
SOLIDARITAT

La UdG lidera un projecte educatiu solidari a Àfrica

girona