Societat

Mor un boletaire de 82 a la Vall d’Hebron que havien rescatat d’un forat a Saldes

Un boletaire de 82 anys rescatat dimecres pels Bombers ha mort aquest dijous a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, segons han confirmat fonts del centre sanitari a l’ACN. L’home va patir ferides de gravetat després de caure en una cavitat d’un metre de profunditat, al terme municipal de Saldes, al Berguedà. Fonts dels Bombers han apuntat que l’avís es va rebre a les 10.36 hores i es va activar una dotació terrestre. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va traslladar-lo a l’hospital on va ingressar en estat greu. A banda d’aquest home, dimecres els Bombers van auxiliar quatre persones més que havien sortit a la muntanya a buscar bolets.

Una d’elles va ser la d’un home que va sentir-se indisposat a la zona del Port del Cantó a Montferrer i Castellbó (Alt Urgell). Un helicòpter i dues dotacions terrestres dels Bombers van desplaçar-se fins el punt. Aquesta actuació va passar a les 09.30 hores i el boletaire va ser traslladat a la Seu d’Urgell on va ser atès pel SEM.

Dues hores després, els Bombers van rebre l’avís que un altre home havia caigut pel torrent de la Fou, a Riu de Cerdanya. Un helicòpter dels GRAE i efectius terrestres es van desplaçar a la zona de l’accident i van poder auxiliar el boletaire que va sortir il·lès.

A la tarda, dues dotacions terrestres es van desplaçar a una zona boscosa de Pals, al Baix Empordà, per rescatar una dona de 86 anys, que havia caigut mentre buscava bolets. A més, gairebé a les set de la tarda van rebre un avís per un excursionista de 60 anys que s’havia extraviat a Castellar del Riu, també al Berguedà. Segons els Bombers, l’home havia sortit del refugi de Rasos de Peguera i s’havia separat del grup amb el qual anava. Un helicòpter medicalitzat dels GRAE el va localitzar i rescatar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SERVEIS

Abonament bonificat entre Tarragona i Barcelona durant el tall de Rodalies

Barcelona

Es lliuren els 19ns premis d’Educació Josep Pallach

figueres

Jornada de portes obertes al Campus de l’Experiència per segon any

CALONGE I SANT ANTONI

Els Bombers treballen amb 66 dotacions en dos incendis forestals a Cabacés i Porrera

CABACÉS
MEDI AMBIENT

El balanç de la campanya d’incendis a l’àrea de Barcelona es tanca amb 135 focs

Barcelona

Vaga indefinida dels treballadors de recollida de brossa al Baix Ebre i Montsià

TORTOSA

Fil a l’agulla per fer la segona residència pública per a gent gran

SANT CUGAT DEL VALLÈS
espai

Acaba amb èxit el primer passeig espacial privat de la història

barcelona
MEDI AMBIENT

Tret de sortida per un turisme sostenible de sol i platja al delta del Llobregat

El Prat de Llobregat