Societat

religió

La missa de la Mercè és inclosa per error en el programa oficial

Collboni havia denegat oficialitzar la celebració pel caràcter laic de la festa major

Error i confusió en el programa oficial de la Festa Major de Barcelona. Trencant la tendència que havia establert el govern d’Ada Colau, en el programa oficial d’aquest any s’hi ha inclòs la celebració de la missa solemne que se celebra el dia 24 de setembre, dia de la Mercè, a la basílica de la patrona. La notícia, difosa aquest matí per El Punt Avui, ha estat rectificada aquesta tarda per l’Ajuntament que ha atribuït la presència de la celebració religiosa en el programa a un “error tècnic” que serà esmenat en l’edició digital del web i en properes reedicions que es puguin fer del programa de paper.

La inclusió de la celebració litúrgica en el programa oficial semblava respondre a una decisió del govern de Jaume Collboni de recuperar l’oficialitat d’una tradició molt demanada pels barcelonins catòlics (inclosos els Mercedaris que gestionen la basílica de la Mercè i l’arquebisbat de Barcelona) que van quedar molt disgustats amb la decisió de Colau.

Fonts municipals han explicat que la voluntat de l’alcalde és que “les celebracions litúrgiques no han d’aparèixer en el programa oficial de les festes d’acord amb la vocació popular i laica” d’aquestes. Al juliol passat es va produir un diàleg entre les comunitats religioses i l’Ajuntament. Les primeres van demanar que la missa tornés a aparèixer al programa oficial i la resposta va ser denegatòria.

Tal com diu el programa oficial que ara serà rectificat, la Missa Concelebrada es farà a dos quarts d’onze del matí del dia 24 a la Basílica de la Mercè, després de l’ofrena floral que faran a la mateixa basílica els Trabucaires i d’una Matinada de Grallers, a partir de les vuit del matí, que començarà a la plaça de la Mercè i acabarà a la plaça Sant Jaume. La inclusió o no de la missa en el programa no ha afectat al seu desenvolupament i s’ha seguit celebrant durant els mandats d’Ada Colau, si bé l’alcaldessa no hi assistia. L’any passat, Jaume Collboni sí que hi va assistir coincidint amb la primera Mercè que vivia com alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.