Societat

itàlia

La fiscalia italiana demana sis anys de presó per Salvini pel bloqueig de l’‘Open Arms’

El ministre italià és jutjat per l’incident de 2019 amb el vaixell de l’ONG catalana, quan va tancar el port de Lampedusa

La fiscalia de la ciutat italiana de Palerm, al sud del país, ha reclamat aquest dissabte sis anys de presó per l’ultradretà Matteo Salvini per haver bloquejat el vaixell de l’ONG catalana Open Arms amb 147 persones a bord l’agost de 2019 quan era ministre de l’Interior, en el marc de les seves polítiques contra la immigració.

La fiscal Marzia Sabella, segons informa Efe, ha demanat aquesta pena després d’un llarg al·legat davant el Tribunal de Palerm en el qual ha assenyalat en les seves conclusions, entre altres coses, que “el rebuig conscient” del vaixell de rescat humanitari Open Arms va “lesionar la llibertat de personal de 147” migrants “sense un motiu comprensible”.

Salvini, ministre de Transports i Infraestructures del govern de Giorgia Meloni, no s’ha presentat en aquest procés en el qual està acusat dels delictes de segrest de persones i abús de poder.

El cas es remunta l’agost de 2019, quan Salvini, aleshores ministre de l’Interior, va impedir el desembarcament a Itàlia del vaixell de l’ONG catalana amb 147 persones a bord rescatades en el Mediterrani, en el marc de la fèrria política de ports tancats que va aplicar.

El torcebraç va durar vint dies, fins a la nit del 20 d’agost de 2019, quan la justícia va intervenir per permetre finalment l’accés del vaixell al port de l’illa italiana Lampedusa, al sud del país, i desembarcar els 83 migrants que quedaven a bord, perquè la resta se’ls havia permès baixar a terra per motius mèdics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia