Societat

Autobús mortal al Carmel

Les Festes de la Mercè es van tenyir de negre ahir al barri del Carmel. Un autobús va atropellar mortalment dues persones i en va ferir de consideració una més. Les dues víctimes mortals són una nena de només 10 anys i una dona de 37 anys. Els fets van passar 10 minuts abans del migdia quan el conductor de l'autobús de l'empresa Authosa, que cobreix la línia 87, va perdre el control del vehicle, es va enfilar a la vorera i es va estavellar contra la façana del número 143 del carrer de Dante Alighieri. L'autobús acabava de girar des de la cruïlla amb el carrer Pantà de Tremp.

Els testimonis oculars de l'accident van explicar que moments abans que l'autobús envestís les víctimes, el conductor va tenir una forta discussió amb un transportista que havia deixat una furgoneta mal aparcada a la mateixa cruïlla. Tant Dante com Pantà de Tremp són dos carrers molt estrets i amb pendent on els autobusos tenen dificultats a l'hora de maniobrar. Segons sembla, la furgoneta impedia que l'autobús pogués realitzar el gir a la cruïlla. Els veïns de la zona van denunciar que el conductor del bus havia estat "uns 10 minuts tocant el clàxon" perquè el transportista retirés la furgoneta.

Amb les rodes girades
Va ser després de la discussió i la retirada del vehicle quan, en la maniobra d'arrencada, el conductor, que tenia la direcció totalment girada a la dreta, va arrencar de cop i l'autobús es va enfilar a la vorera. Un dels testimonis, Jordi Garcia, assegurava que "el conductor estava nerviós" després de la discussió i "no s'havia adonat que tenia les rodes totalment girades". El conductor va resultar ferit lleu i va donar negatiu en el control d'alcoholèmia que li va fer la Guàrdia Urbana.

Una de les víctimes mortals, la dona, va quedar atrapada entre un pilar de formigó i els baixos del vehicle, mentre que, segons els testimonis, la nena hauria mort en rebre l'impacte de la porta de garatge que el mateix autocar va trencar. La mare de la nena i un germà en van sortir sense lesions. En canvi, dues dones més van rebre l'impacte directe del vehicle, segons relatava un altre testimoni. Dels nou ferits que hi va haver, entre vianants i passatgers, vuit van ser donats d'alta ahir a la tarda.

La Guàrdia Urbana va precintar l'autobús, que serà examinat pels Mossos d'Esquadra per esbrinar si es va poder produir una fallada tècnica. El vehicle, que només tenia cinc anys d'antiguitat, havia passat totes les revisions que marca la llei. El conductor, que a la tarda seguia ingressat en estat de xoc, tenia àmplia experiència en els serveis de línia i habitualment conduïa els autobusos que cobreixen la línia 87. Segons va informar l'empresa, el conductor només recorda que va estar parat deu minuts abans que es produís l'accident perquè hi havia un vehicle mal aparcat. Al xofer li quedaven un parell d'anys per jubilar-se.

Els veïns es van queixar que la situació prèvia a l'accident es repeteix constantment en aquesta mateixa cruïlla. Santiago Castro va explicar que la cruïlla "és conflictiva", perquè moltes vegades hi aparquen cotxes i furgonetes i obstaculitzen el pas dels autobusos. Castro va demanar que no circulin autobusos tan grans per carrers tan estrets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Impulsen una campanya per decorar la persianes de comerços al barri de Sant Antoni

Barcelona

Sant Feliu de Guíxols adquireix sòl per a uns 70 pisos de lloguer públic

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Infraestructures i serveis

La línia L4 torna a la normalitat després d’un mes d’obres

Barcelona
Societat

El servei de primera acollida de Reus atén 280 persones en sis mesos

Reus
Societat

Entra en erupció un volcà a Islàndia per sisena vegada des de desembre

barcelona

Més de 70 cigonyes mortes per electrocució en només cinc dies

GIRONA

Un 25% de positius en consum d’alcohol en els controls de la Policia Local

PALAFRUGELL
SALT

Acaben els treballs de reforma de la pista del poliesportiu

SALT
ROSES

Finalitzen les obres de reurbanització del carrer Llotja

ROSES