Societat

La Coordinadora d’Associacions Veïnals de Girona (CAV) veu lesionat el dret veïnal a opinar sobre modificacions urbanístiques

La Coordinadora d’Associacions Veïnals de Girona (CAV) reclama a l’Ajuntament de la ciutat que tingui en compte la veu i el vot dels barris a l’hora de tirar endavant modificacions urbanístiques que afecten a l’urbanisme del barri.

Aquest és un dels temes que s’ha debatut en l’última reunió de la CAV que s’ha celebrat aquesta setmana i en la qual l’Associació de Veïns i Veïnes de Santa Eugènia de Ter (AV SEdT) i Can Gibert del Pla havien sol·licitat la introducció d’un punt en l’ordre del dia per tractar sobre el projecte urbanístic plantejat per l’Ajuntament al Parc Jordi Vilamitjana.

Els seus representants van explicar la mobilització en curs a Santa Eugènia i can Gibert per salvar aquest parc, recordant la història d’aquest conflicte i fent-ne responsable l’actual equip de govern, en la mesura que ha aprovat unes modificacions urbanístiques a la zona del Mas Masó – Mas Marroc que implicarien la construcció d’un bloc de centenars d’habitatges al bell mig de l’actual parc, sense tenir en compte la veu i el vot del barri afectat. Es considera que aquesta manera d’actuar, és “una lesió al dret veïnal a opinar sobre modificacions urbanístiques”.

En la reunió del CAV es va acordar d’impulsar un pacte de Ciutat entorn de la construcció del Nou Trueta, amb la finalitat que hi hagi un consens polític, professional i veïnal.

La Coordinadora d’Associacions Veïnals de Girona reagrupa les associacions de veïns AV Barri Vell AV Can Gibert del Pla AV Domeny, Pla de Domeny i Taialà AV Eixample AV Mercadal AV Montjuïc AV Pedret AV Pont Major AV Sant Narcís V Sant Pau - Pla de Palau AV Santa Eugènia AV Vista Alegre - Carme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia