Medi ambient

El Consell Comarcal retira els gossos de la protectora de Figueres per ordre judicial

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha aconseguit retirar els gossos de la protectora d’animals de Figueres després d’obtenir una ordre judicial, segons informa l’agència Acn. Tècnics de l’ens i de la residència canina la Devesa de Girona han accedit a les instal·lacions poc després de les deu del matí acompanyats dels Mossos i han anat traient els 45 gossos que son competència de l’ens i dos gats, que es donaran en acollida. Els animals s’han traslladat amb gàbies a una furgoneta per al seu trasllat a la residència de Girona, on estaran uns dies en observació fins al trasllat definitiu a Albons . L’ens va rescindir el servei amb la gossera en detectar “incompliments”.

Després de dos intents infructuosos, aquest divendres s’ha pogut dur a terme el trasllat dels animals de la gossera de Figueres. El Consell Comarcal va haver de demanar una ordre judicial per poder accedir a la instal·lacions després que els responsables els vetessin l’entrada en dues ocasions.

Acompanyats dels Mossos d’Esquadra, tècnics de l’ens, la consellera de Medi Ambient i membres de l’empresa la Devesa han arribat a la protectora poc després de les deu del matí i s’han reunit amb la veterinària del centre i l’administrativa per repassar “una a una” les fitxes dels animals que són de la seva competència. En total, 45 gossos i dos gats.

Després, s’han començat a retirar un a un els exemplars per traslladar-los fins a la residència de la Devesa, on s’estaran uns dies en observació per comprovar-ne l’estat. Un cop s’hagi fet aquest tràmit, se’ls traslladarà al centre d’Albons, gestionat per l’empresa Serveis Zoològics la Devesa. Es tracta d’una solució provisional mentre no es construeixi la gossera prevista a Pedret i Marzà, que està pendent de la tramitació per poder fer la licitació.

Durant l’actuació, s’han viscut alguns moments de tensió amb el president de la protectora, Alberto Márquez, que ja va anunciar a través de les xarxes socials que batallaria per intentar evitar el que considerava una ”decisió personal” de la consellera de Medi Ambient, Anna Palet.

El consell va aprovar no mantenir el servei amb l’Associació Protectora d’Animals i Plantes el mes de juliol i el termini acabava el 9 de setembre. L’ens va prendre aquesta decisió argumentant irregularitats i un incompliment de les obligacions contractuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia