Infraestructures i serveis

Infraestructures

Els usuaris de l’R2 entre Barcelona i Gavà, queixosos pel tall

Els usuaris afectats pel tall de la línia R2 de rodalies entre Barcelona-Sants i Gavà d’aquest cap de setmana estan molt queixosos: “El problema ara és el pelegrinatge amb l’autobús.” És la queixa d’aquest matí d’una veïna de Gavà que havia d’anar a Sants per agafar un tren d’alta velocitat que la dugués a Girona. El bus alternatiu programat per Renfe arriba a la capital catalana a Palau Reial, on es connecta amb la L3 del metro per arribar a Sants. Els esculls per arribar a destinació estan sent el tema fonamental de la queixa, a banda que molts han afirmat que s’havien assabentat del tall en arribar a l’estació. L’estació de Gavà viu una jornada amb més activitat de l’habitual, ja que és inici i final de l’R2 Sud. Així, passatgers –inclosos també turistes– estaven confusos i no sabien del cert si havien de pujar a un tren o a una autobús.

Renfe ha programat 188 autobusos al llarg del cap de setmana, que faran un total de 3.277 trajectes diaris. Són 163.850 places en dos recorreguts: un de directe entre Gavà i Barcelona en tots dos sentits i un altre que cobreix els municipis afectats pel tall a l’R2 –Gavà, Viladecans i el Prat de Llobregat–. Pel que fa a la connexió entre Barcelona i l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat, els viatgers hauran de fer servir les línies de metro L5 i L9 Sud per arribar-hi.

L’alteració del pas de combois ve motivada pels treballs als accessos de l’aeroport i que afecten infraestructura, sistemes d’energia i electrificació i de control de comandament i senyalització i operacions per a l’extensió d’una de les vies del Prat de Llobregat i d’enllaç amb els futurs ramals que connectaran amb la nova infraestructura. També s’activaran els nous sistemes informàtics de gestió del trànsit, a les estacions del Prat, Gavà i Castelldefels.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia