Administracions

Inauguren la plaça Vella de Palau-sacosta

L’Ajuntament de Girona i l’Associació de Veïns i Veïnes de Palau-sacosta han inaugurat aquest matí la plaça Vella de Palau-sacosta. Es tracta d’un espai que fins ara no tenia denominació ubicat entre el Camí Vell de Fornells i el carrer del Mas Palahí. L’acte s’ha emmarcat dins de la festa major del barri de Palau-sacosta.

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar; el tinent d’alcaldia i regidor de Gestió de Recursos i Atenció a la Ciutadania, Sergi Font Domènech, i la regidora de Contractació i Patrimoni i regidora del barri, M. Àngels Planas, han assistit a la inauguració aquest matí, juntament amb el president de l’Associació de Veïns i Veïnes de Palau-sacosta, Valentí Giralt; el fotògraf i membre de la Junta de l’entitat, Joan Corney, i diversos veïns i veïnes de la zona i regidors de l’Ajuntment.

El nom de la plaça va ser una proposta de l’Associació de Veïns i de Veïnes de Palau-sacosta i va ser aprovat tant per la Comissió del Nomenclàtor com pel Ple municipal. L’objectiu de la proposta del veïnat és recuperar part de la història del barri. Malgrat que Palau-sacosta no tenia cap plaça, hi havia un espai, en forma circular, el terra del qual permetia ballar sardanes i, amb la denominació que s’ha inaugurat avui, es pretén fer un reconeixement a un moment determinat de la història del barri, ja que el lloc que ha quedat avui oficialment batejat com a plaça vella es va començar a anomenar això a partir del moment en què hi va haver la plaça nova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia