Societat

Societat

El servei de recollida porta a porta començarà al novembre a Tàrrega

S’inicia el repartiment de 8.500 cubells

El Consell Comarcal espera que la recollida selectiva a la ciutat passi del 38% al 75%

Durant les pròximes quatre setmanes, es repartiran uns 8.600 cubells per a l’orgànica i la resta i altres materials necessaris per posar en marxa a partir de principis de novembre el nou model de recollida de brossa port a porta parcial a Tàrrega. E punt de repartiment central es troba a l’Espai Mercat. Amb el canvi de model, el Consell Comarcal espera incrementar l’índex de recollida selectiva a la ciutat del 36% actual al 75%. En aquesta línia, l’alcaldessa de la ciutat, Alba Pijuan, ha defensat el canvi de model de recollida d’escombraries perquè la ciutat augmenti l’índex de reciclatge actual. Ha demanat, a més, la implicació de la ciutadania perquè aquest model sigui un èxit. “Tots els canvis costen d’assumir, però aquest és per anar a millor, per millorar el reciclatge i per fer un pas endavant en la cura del medi ambient. I demanem la implicació total de la ciutadania perquè facin la feina ben feta”, ha explicat a l’ACN. Segons el president del Consell Comarcal de l’Urgell, Jose Luis Marín, el sistema de recollida de residus porta a porta ja s’ha implementat a la meitat de la comarca amb uns resultats “molt bons”, amb percentatges de recollida selectiva del 75 i 85% i, fins i tot, del 95% en algunes poblacions.

En el cas de Tàrrega, els dies de recollida de la fracció orgànica seran dimarts, divendres i diumenge, mentre que el rebuig es recollirà els dilluns cada 15 dies. Els residus de tèxtil sanitari es poden treure amb el rebuig o els dies de recollida de la fracció orgànica en un cubell separat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia